Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μην αφήσετε τίποτε όρθιο!

Αυτή είναι με 4 λέξεις η πολιτική γραμμή της συμφωνίας κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ όπως  εκφράστηκε από την ομιλία του Παπανδρέου στο συνέδριο του Economist στο οποίο εξαγγέλθηκαν οι βασικότερες ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος, που καταρτίζει η κυβέρνηση για την τετραετία 2011-2015, το οποίο στο σύνολό του φαίνεται  ότι θα εξαγγελθεί τις προσεχείς ημέρες.

Επιγραμματικά:
Α. Συρρίκνωση σε βαθμό εξαφάνισης του Δημόσιου τομέα καθώς και των απασχολούμενων σε αυτόν και τεκτονικών διαστάσεων καθίζηση των συνολικών μισθών
Η συρρίκνωση αυτή θα επιτευχθεί
-Μέσω των απολύσεων ( αρχής γενομένης από τους μετατασσόμενους υπαλλήλους)
-Μέσω της περιβόητης εθελουσίας εξόδου από  το Δημόσιο. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με την εθελούσια έξοδο δημοσίων υπαλλήλων και με τις συνταξιοδοτήσεις (οι συνταξιούχοι δεν θα αντικαθίστανται) ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στην τετραετία θα μειωθεί κατά 150.000 ή ποσοστό 20%.
-Μέσω της περίφημης «εξίσωσης μισθών» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το νέο μισθολογικό πλαίσιο θα ευθυγραμμίζεται με αυτό του ιδιωτικού δηλαδή θα γυρίσουμε σε «μισθούς»  των 400-800 ευρώ. Έτσι ώστε να δοθεί κίνητρο, σε συνδυασμό με  τις φοροαπαλλαγές,  στους  επιχειρηματικούς κολοσσούς και το κεφάλαιο να προχωρήσουν σε επενδύσεις.
-Μέσω του ξεπουλήματος  των όποιων επιχειρήσεων διατηρεί ακόμη κάποιες μετοχές το Δημόσιο (ΟΤΕ, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ ,ΔΕΗ κλπ). Ορισμένες από αυτές θα ξεπουληθούν πάραυτα.
-Μέσω του ξεπουλήματος  και ιδιωτικοποίησης της όλης δημόσιας περιουσίας που «ενδιαφέρει περισσότερο τους δανειστές της χώρας» με στόχο να μαζέψει  50 δισ.
-Μέσω της  συγχώνευσης ή του κλεισίματος κρατικών οργανισμών και ΝΠΔΔ  

Β.Ταυτόχρονα θα καταργηθούν μια σειρά από φοροαπαλλαγές των μισθωτών και συνταξιούχων που σε συνδυασμό με την "κινεζοποίηση" των μισθών και εργασιακών σχέσων θα οδηγήσουν τεράστια τμήματα του πληθυσμού στην απόλυτη ένδεια και απόγνωση.

Το  νέο αυτό κύμα επιδρομής απέναντι στο λαό γίνεται προσπάθεια να θωρακιστεί μέσω μια ευρείας συναίνεσης όλου του μπλοκ αστικής εξουσίας στη χώρα μας και θα έχει τέτοια ισχύ και βάθος που θα κάνει το Μνημόνιο Ι να ωχριά μπροστά του.
Η συναίνεση του αστικού συνασπισμού εξουσίας πάνω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα συνοδευτεί με άγρια μέτρα περιστολής των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων και κρατικής καταστολής

Στην ουσία η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Είναι απόλυτη ανάγκη να αναπτυχθεί, άμεσα ένα παλλαϊκό  κίνημα με προωθημένους  πολιτικούς  στόχους και ταξικά χαρακτηριστικά που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη την  άμεση ανατροπή αυτής της πολιτικής και ολόκληρου του αστικού μπλοκ εξουσίας.
Απευθύνουμε τελευταία έκκληση στους αγωνιστές της όλης αριστεράς, που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας,  να ξεπεράσουν τις αντιπαλότητες  και αυτά που τους χωρίζουν , να ξεπεράσουν τους τεχνητούς διαχωρισμούς που επιβάλλουν οι κομματικές γραφειοκρατικές ηγεσίες και νομενκλατούρες, να συμπήξουν ένα μέτωπο κοινής δράσης , να εμφυσήσουν την ελπίδα και την αγωνιστική αισιοδοξία στο λαό μας.

Αν αποτύχουμε και  αυτή τη φορά :
-ο μεν λαός μας θα οδηγηθεί στην απόλυτη φτώχεια καταστροφή και υποδούλωση  και η χώρα  θα εξαφανιστεί σαν οντότητα από το χάρτη.  
-οι δε αγωνιστές της αριστεράς θα έχουν άπλετο χρόνο να λύνουν τις ιδεολογικές τους διαφορές και  διαφωνίες τους σε ζητήματα στρατηγικής και τακτικής στα ηλιόλουστα ελληνικά …ξερονήσια!
Υπερβολές ;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!
Καμιά  σχέση  δεν έχει η φάση αυτή που περνά ο καπιταλισμός (και στη χώρα μας) με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.
Γι αυτόν, όλη αυτή η βαρβαρότητα  , όλες αυτές οι ανατροπές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Θα επιχειρήσει να τις επιβάλει δια πυρός και σιδήρου.