Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Μέρος των δεδουλευμένων κατεβλήθη στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

Την Παρασκευή 20 -5-2011 κατεβλήθησαν στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τα δεδουλευμένα εξαιρέσιμα 2 μόνο  μηνών (Δεκεμβρίου 2010 και Ιανουαρίου 2011).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μέχρι την στιγμή που μιλάμε, είναι ο μοναδικός κλάδος που κατάφερε να του καταβληθούν μέρος των δεδουλευμένων τους και το επέβαλε με τις κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια και  την κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας.
Έτσι ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας μέχρι τις 14-6-2011,  αφού τους υποσχεθήκαν ότι 13-6-2011 θα πληρωθούν και τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο 2011.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση   με τον υπουργό υγείας.

Έχει σημασία να δούμε τις απαντήσεις που έδωσε  ο υπουργός στην αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ στα αιτήματα που του κατέθεσε:

Προσλήψεις:
Αν προσληφθούν 3000 άτομα από το Υπουργείο Υγείας το 2011 θα αντιστοιχούν 200 διασώστες του ΕΚΑΒ. Αν ο αριθμός των συνολικών προλήψεων είναι μικρότερος τότε  ποσοστιαία θα μειωθεί και ο αριθμός των διασωστών που θα προσληφθούν.
Από τα λεγόμενα του Υπουργού επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι στο Δημόσιο θα ισχύει το 10:1 στη σχέση αποχωρήσεις : προσλήψεις και σε αυτή τη σχέση συμπεριλαμβάνονται οι πάντες και βέβαια και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Μετατάξεις :
Θα μεταταγούν οδηγοί από άλλες υπηρεσίες πχ ΕΘΕΛ και μετά από ταχύρυθμη εκπαίδευση θα ενταχθούν στο δυναμικό του ΕΚΑΒ.

Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ):
Ο Υπουργός τους είπε ότι υπάρχει πρόθεση να ενταχθούν στα ΒΑΕ  με την προϋπόθεση όμως να υπάρξει μελέτη που θα προσδιορίσει το κόστος  της ένταξης αυτής!

Προμήθεια ασθενοφόρων:
Ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι υπάρχουν 14 εκατομ.  ευρώ για αγορά νέων ασθενοφόρων , θεωρεί όμως ότι αυτό θα καθυστερήσει πολύ λόγω ενστάσεων των εταιρειών.

Εκτός έδρας:
Ο υπουργός  τους υποσχέθηκε ότι με τροπολογία που θα φέρει στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις, θα εξαιρείται το ΕΚΑΒ από το όριο των  60 φύλλων πορείας  το έτος.