Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αν δεν προσέξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.

Μπορεί ο Α.Λοβέρδος και η κυβέρνηση να ετοιμάζουν λεπίδι στις υπερωρίες του προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ, μπορεί να πιέζουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων να περικόπτουν στο ελάχιστο τις υπερωρίες του  νοσηλευτικού, παραϊατρικού, τεχνικού και  βοηθητικού προσωπικού, μπορεί να έχουν ήδη 6 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για εργασία κατά τις νύχτες  και αργίες αλλά και για τις υπερωρίες, μπορεί να έχουν απλήρωτες τις πρόσθετες  εφημερίες των γιατρών, μπορεί να ψηφίζουν σήμερα την αμισθί επέκταση του ωραρίου σε 8ωρο σε γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία -που εργάζονται 7 και  7,5 ώρες (στα ακτινολογικά εργαστήρια 6,5 ώρες)- για να περικόψουν κατά 1 ώρα την  αμοιβή της εφημερίας στους γιατρούς και κατά μισή έως 2,5 ώρες την υπερωριακή κάλυψη την ημέρα στους υπόλοιπους εργαζομένους ,  μπορεί να διαρρέουν ότι ΑΝ πληρώσουν θα πληρώσουν ένα  ποσοστό τώρα και μετά βλέπουμε,  αλλά όλα κι όλα…

Αν δεν προσέξεις (παινέψεις λέει το γνωμικό)  το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.  

Για διαβάστε:ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΕΜΑ: ¨Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων που υπηρετούν στα Γραφεία του Υπουργού, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις
α. του άρθρου 16 του Ν. 3205/2003 (ΦΕΚ Α΄ 297)
β. των άρθρων 6 και 20 του Ν. 3833/2010 (ΦΕΚ Α΄ 40)
2. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή θα προκληθεί δαπάνη ύψους 265.000 Ε περίπου, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους και ειδικότερα από το Φ. 110 και τον ΚΑΕ 0511.
3. Τις υπηρεσιακές ανάγκες των Γραφείων του Υπουργού, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Εγκρίνουμε υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων που υπηρετούν στα Γραφεία του Υπουργού, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίοι δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι σαράντα (40) ώρες ο καθένας το μήνα για υπερωριακή απογευματινή εργασία το διάστημα από 1-1-2011 έως 31- 12-2011, ως εξής:
α. Είκοσι(20) υπάλληλοι στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
β. Από είκοσι (20) υπάλληλοι στα Γραφεία των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
γ. Από είκοσι (20) υπάλληλοι στα Γραφεία των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τον έλεγχο πραγματικής παροχής της υπερωριακής απασχόλησης των ανωτέρω υπαλλήλων ορίζονται οι Διευθυντές των Γραφείων.
Η δαπάνη που προκύπτει από των ανωτέρω υπερωριακή εργασία δεν υπερβαίνει το ύψος της εγγεγραμμένης πίστωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011.
Η απόφαση αυτή έχει αναδρομική ισχύ ένα (1) μήνα πριν τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


ΥΓ: Έτσι και ξανακούσουμε για περικοπές στους γιατρούς, νοσηλευτές , εργαστηριακούς, τεχνικούς κλπ εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και ΚΥ,  θα τους «περάσουμε την εγκύκλιο... κολάρο»