Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η κατάσταση στην Υγεία είναι εκρηκτική.


Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Α’ ΠΕΣΥ Αθηνών (μέλος της ΠΑΣΟΝΟΠ)
          Η κατάσταση στην Υγεία είναι εκρηκτική.
Στηρίζουμε τις δράσεις που έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί και η ΟΕΝΓΕ με την δωρεάν εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία,για Τετάρτη 1/6/2011 για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή ρύθμιση της  καταβολής των 5 ευρώ που νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση.
Το ποτήρι ξεχείλισε καθώς πέρα από τις συνεχείς μειώσεις του μισθού μας, πέρα από την υποστελέχωση και εντατικοποίηση, πέρα από το εξαντλητικό ωράριο (απόγευμα, πρωί, νύχτα) κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας Π.Δ.88/1999, πέρα από την έλλειψη υλικών και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, είμαστε και απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα-υπερωρίες κτλ Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου.
Για το λόγο αυτό, προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», σύμφωνα με το άρθρο 325 Α.Κ., από 31/05/2011 και στην πραγματοποίηση καθημερινών Γενικών Συνελεύσεων στα Επείγοντα.
Κατά την πραγματοποίηση των γενικών συνελεύσεων και της επίσχεσης τα τμήματα θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας (δηλ: η δύναμη του προσωπικού που εργάζεται σε νυχτερινή βάρδια.
Καλούμε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ», αλλά και τους υπόλοιπους υγειονομικούς που επιθυμούν την κοινή δράση σε Γενική Συνέλευση στα Επείγοντα την Τετάρτη 1/6/2011 στις 8πμ.