Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Να μην κλείσει το Νοσοκομείο της Λευκάδας


Κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας και του 
Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας


                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ
         ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  THΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο  Ιατρικός σύλλογος Λευκάδας  και ο σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν.Λευκάδας σχολιάζοντας  τα  σχέδια  της κυβέρνησης  για τον νέο υγειονομικό χάρτη  της  περιοχής  μας με βάσει τις προτάσεις Λιαρόπουλου διαπιστώνει ότι:
Η κυβέρνηση με τις συνεχείς ανακολουθίες της  εξαπατάει τους πολίτες της περιοχής παίζοντας επικοινωνιακά παιγνίδια.
Με το πρόσχημα της ανέγερσης στο απώτερο μέλλον  ενός νέου νοσοκομείου, προσπαθούν να συγκαλύψουν  την υποβάθμιση  της περίθαλψης που θα προκαλέσει το κλείσιμο του νοσοκομείου της Λευκάδας,  το οποίο σχεδιάζουν  να μετατρέψουν  σε κέντρο  υγείας αστικού τύπου  με διήμερη μόνο περίθαλψη και να το εντάξουν στην περιφέρεια Ηπείρου.
Η  νέα δομή  θα παρέχει  πολύ χειρότερη περίθαλψη στον πληθυσμό αφού θα  λείπουν βασικές ειδικότητες και για την παραμικρή αρρώστια οι πολίτες θα μεταφέρονται στα Γιάννενα  η στην Άρτα.  Επίσης οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, γιατροί, νοσηλευτές, και άλλοι  θα γίνουν μεταφερόμενοι  και αρκετοί θα απολυθούν.
Ο νέος αυτός σχεδιασμός  δεν είναι εκσυγχρονισμός  αλλά  έχει ως μόνο στόχο την μείωση της χρηματοδότησης της υγείας  που   επιβάλει το μνημόνιο  και  η τρόικα.
Παρόλο που θεωρούμε σωστή την ανέγερση νέου νοσοκομείου λόγω των υπαρκτών  κτιριακών προβλημάτων, εκτιμούμε  ότι η κυβέρνηση το   χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό τρυκ και το μεταφέρει  ψηφοθηρικά  πότε στην Λευκάδα,  πότε στην Πρέβεζα και πότε στο Άκτιο.
Αμφισβητούμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για ανέγερση νέου νοσοκομείου.
Το πού θα κτισθεί το νέο νοσοκομείο απασχολεί λιγότερο τους κατοίκους της περιοχής, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αν θα είναι δημόσιο και δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ή θα το  νοικιάσουν  στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και θα  βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.
Σε κάθε  περίπτωση μέχρι και όποτε γίνει το νέο νοσοκομείο  πρέπει να αρχίσει ένας αγώνας από τους   λειτουργούς της υγείας  αλλά και τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών υγείας, για  να μην κλείσει  νοσοκομείο, αλλά αντιθέτως να αναβαθμιστεί, να εκσυγχρονισθεί  και   να συμπληρωθούν τα κενά . Μόνο με αυτό το τρόπο θα προστατευθεί  η  υγεία των κατοίκων της  περιοχής

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ  ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ιατρικός σύλλογος Λευκάδας και ο σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν.Λευκάδας
καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη -συζήτηση  τους φορείς και  τους πολίτες της Λευκάδας το Σάββατο  28 Μαΐου και ώρα 7 μμ στο Πνευματικό  κέντρο του δήμου με θέμα το σχεδιαζόμενο από το υπουργείο Υγείας κλείσιμο του νοσοκομείου και την υποβάθμιση του σε κέντρο  υγείας αστικού τύπου

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.Λευκάδας