Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μπαίνουν στο ΕΣΥ ,διατηρούν και το ιδιωτικό ιατρείο!!!

 O θεσμός των γιατρών πολαπλών ταχυτήτων,   στο ΕΣΥ άρχισε!!!
 

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Γ.Κουτρουμάνης σε ερώτηση του δημοσιογραφου Β.Βενιζέλου στη σημερινή συνέντευξη τύπου.
Διαβάστε:

κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Να μας διευκρινίσετε ποια λύση σκέφτεστε να δώσετε στο θέμα της ένταξης της σχέσης που θα έχουν οι συμβασιούχοι μέχρι τώρα γιατροί του ΙΚΑ στο νέο σύστημα, όπου εκεί η πλειονότητα των γιατρών είναι αορίστου χρόνου και το βαθμολόγιο τι γίνεται.

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Για τους αορίστου χρόνου και για τους μόνιμους γιατρούς δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο καθεστώς το εργασιακό. Μάλιστα με το Προεδρικό Διάταγμα το τελευταίο, νομίζω το 19, δίνεται η δυνατότητα στους συμβασιούχους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να έχουν την ίδια βαθμολογική εξέλιξη και να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης. Επομένως λύνεται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και για το ΙΚΑ και για τον ΕΟΠΥΥ γιατί οι μόνιμοι είναι πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με το συνολικό αριθμό των γιατρών. Επομένως αξιοποιούμε το Προεδρικό Διάταγμα αυτό.

    Σε σχέση με τις συμβάσεις, οι συμβάσεις ισχύουν μέχρι τη λήξη τους, όσες συμβάσεις αυτή τη στιγμή έχουν υπογραφεί και πρέπει να σας πω ότι και στα άλλα Ταμεία έχουμε υπογράψει συμβάσεις. Άλλες είναι μέχρι τέλος του χρόνου, άλλες είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Αυτές οι συμβάσεις θα συνεχίσουν, αλλά θα υπάρξουν, οι νέες συμβάσεις θα γίνουν ενιαία. Οι συμβάσεις οι καινούργιες θα γίνουν με ενιαίο τρόπο.

    κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ίσως δεν έγινα κατανοητός. Εννοώ, οι γιατροί του ΙΚΑ που μπαίνουν στο ΕΣΥ έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο;

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Ναι, σαφώς, ό,τι ίσχυε. Το καθεστώς που είχαν διατηρείται.


Πηγή:ΑΠΕ


Άντε   και καλό ξεπούλημα τώρα που "γυρίζει", μαζί με τις  πρώην ΔΕΚΟ!!!