Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το πυροτέχνημα έσβησε


….και χωρίς να πατήσουν το πόδι τους οι επιθεωρητές υγείας.

Ως γνωστόν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Και απεδείχθη περίτρανα στην επικοινωνιακού τύπου «ειδησάρα»   που είχε δώσει στα ΜΜΕ πριν 10 ημέρες  ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος  ΚΛΙΚ ΕΔΩ και αφορούσε τη δήθεν προμήθεια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καρδιολογικών στεντς σε τιμές πολύ μεγαλύτερες του Παρατηρητηρίου Τιμών.
Τότε η διοίκηση του ιδρύματος διέψευσε τον υπουργό, δηλώνοντας  ότι δεν τίθεται θέμα προμήθειας υλικών πάνω από την τιμή του παρατηρητηρίου. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση των στεντ, ανέφερε ότι όντως στην αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου προσκομίστηκε από προμηθεύτρια εταιρία τιμολόγιο με υλικά στεντ που δεν ήταν προσαρμοσμένο στην τιμή του παρατηρητηρίου. Όχι μόνο δεν πληρώθηκε αλλά  αμέσως ζητήθηκε από την προμηθεύτρια εταιρία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προσαρμόσει την τιμή των υλικών σε αυτή του παρατηρητηρίου.
Η εταιρία δεσμεύτηκε τότε  ότι θα ανταποκριθεί, εκδίδοντας άμεσα σχετικό πιστωτικό.
Ο υπουργός Υγείας "δεσμεύτηκε"  με τη σειρά του on camera ότι θα στείλει τους επιθεωρητές υγείας να ελέγξουν τις προμήθειες του Νοσοκομείου.

Οι επιθεωρητές όμως έκτοτε δεν φάνηκαν .
Μάλλον θα «κόλλησαν»  σε μποτιλιάρισμα στην Κανέτα !
Και η κατάληξη…

 Διαβάστε εδώ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Βαρβάρα Αγγέλη

«Κατέβασε» την τιμή των στεντ
Η υπόθεση με τα στεντ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων φαίνεται να κλείνει, χωρίς να χρειαστεί καν η μεσολάβηση των «ράμπο» υγείας. Η προμηθεύτρια εταιρία συμμορφώθηκε με το Παρατηρητήριο Τιμών και «κατέβασε» το κόστος του κάθε στεντ από 1500 που ήταν η αρχική τιμή, στα 780 ευρώ.
Οι «ράμπο» υγείας την περασμένη Παρασκευή πήραν εντολή από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να επισκεφθούν άμεσα το νοσοκομείο της πόλης, για να ελέγξουν τι γίνεται με την προμήθεια των στεντ, των υλικών που χρησιμοποιούνται στις καρδιολογικές κλινικές. Κι αυτό μετά από δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» που υποστήριζε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προμηθεύεται στεντ με υψηλότερη τιμή από αυτή του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Υγείας. Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου είχε ξεκαθαρίσει ότι όντως υπάρχει τιμολόγιο με υψηλότερη τιμή από αυτή που προβλέπεται, αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ. Ανέφερε δε ότι είχε ζητηθεί από την προμηθεύτρια εταιρία να προσαρμόσει την τιμή των υλικών σε αυτή του παρατηρητηρίου. Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος δεν αρκέστηκε στη διαβεβαίωση της υποδιοικήτριας και την περασμένη Παρασκευή διέταξε να παρέμβουν οι επιθεωρητές υγείας. Κι ενώ αυτοί αναμένονταν να καταφτάσουν στο νοσοκομείο από τη Δευτέρα 23 Μαΐου, μέχρι χτες δεν είχαν έρθει. Προφανώς το υπουργείο δεν βιαζόταν τελικά και πολύ. Παράλληλα, η διοίκηση του νοσοκομείου συνέχιζε τις διαδικασίες προκειμένου να συμμορφωθεί η εταιρία. Το οποίο και έγινε, όπως επιβεβαιώνει στον «Η.Α.» η κ. Φιλιπποπούλου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, εκτιμάται ότι δεν θα έρθουν οι επιθεωρητές υγείας. Εκτός και αν το υπουργείο θέλει να κάνει τον έλεγχο έτσι κι αλλιώς. Εντύπωση προκαλεί δε το γεγονός ότι ενώ το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά τα παιχνίδια των προμηθευτριών εταιριών, δεν εμπιστεύτηκε τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τον έλεγχο που έκανε η ίδια, αλλά έσπευσε, πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση με την εταιρία, να ανακοινώσει ότι στέλνει τους «ράμπο» υγείας. Σημειωτέον ότι η κίνηση αυτή του κ. Λοβέρδου είχε προκαλέσει και την αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), η οποία είχε εκτιμήσει ότι υπάρχουν «σκοπιμότητες πίσω από αυτή τη «στοχοποίηση» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου».