Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Colpo Grosso

Διαβάζουμε από το  επιχειρησιακό σχέδιο της επιτροπής αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων

Τα Νοσοκομεία οργανώνονται στη βάση Κύκλων Νοσοκομείων, με ενιαία Διοίκηση και ενιαία Ιατρική, Νοσηλευτική, Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία. Η ενιαία Διοίκηση ασκείται από το Διοικητή, που επιλέγεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής και δύο Υποδιοικητές, ο ένας από τον Υγειονομικό χώρο και ο άλλος με επαγγελματική εμπειρία και εκπαίδευση στο χώρο των Οικονομικών και της Διοίκησης.
Ο Κύκλος των Νοσοκομείων διοικείται από ένα  νέο Συμβούλιο Διοίκησης (ΣΔ). Στο ΣΔ θα μετέχουν ο Διοικητής με τους δύο Υποδιοικητές, ένα ανώτερο διοικητικό στέλεχος (Υποδιευθυντής Διοικητικού) από το κάθε νοσοκομείο του Κύκλου, το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, το Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου που εκλέγεται από το σύνολο των επιστημόνων των νοσοκομείων. Κατά περίπτωση, καλείται και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Η έννοια των «κύκλων» νοσοκομείων έχει να κάνει με τον ενιαίο σχεδιασμό, διαχείριση και ανάπτυξη της νοσοκομειακής υποδομής

Πρακτικά λοιπόν αυτό για τη δική μας περιοχή και το δικό μας Νοσοκομείο   τι σημαίνει;
Ότι δημιουργείται ένας κύκλος με κέντρο το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και θα περιλαμβάνει επίσης τα Νοσοκομεία
-Άρτας
-Πρέβεζας
-Λευκάδας
Αυτά όλα μαζί θα έχουν μια διοίκηση, μια ιατρική υπηρεσία, μια νοσηλευτική υπηρεσία, μια διοικητική υπηρεσία, μια τεχνική υπηρεσία.

Τι σημαίνει αυτό ακόμα πιο «λιανά»; Oτι το προσωπικό είναι ενιαίο μέσα στο κύκλο  και θα μπορεί να μετακινείται κατά το δοκούν,  μέσα σε αυτόν, από το διοικητή ή το συμβούλιο διοίκησης. Το «δοκούν» στη γλώσσα των διοικήσεων και του υπουργείου θα ονομάζεται «υπηρεσιακές ανάγκες».
 
Μας βλέπω να κόβουμε βόλτες (και να «μπαλώνουμε τρύπες» σε εφημερίες και βάρδιες ) Γιάννενα-Άρτα-Πρέβεζα .

Όχι τίποτε άλλο αλλά μ’  αρέσουν και κείνες οι στροφές… στην Κανέτα!!!*

Καταλάβατε τώρα γιατί χρειάστηκε τόση «επιστήμη», τόση «σοφία» για όλο αυτό το σχέδιο;

Έχει κάποια σχέση αυτό το «πράγμα»(αν εξαιρέσουμε την αναγνώριση της ανάγκης ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην περιοχή μας) με τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης;

*Η τοποθεσία Κανέτα είναι το υψηλότερο σημείο του δρόμου Άρτα - Ιωάννινα. Αρχή της είναι η διασταύρωση προς το χωριό Πέρδικα (52ο χλμ.) και τέρμα της το Στρατόπεδο Παπαγεωργίου, κοντά στο Αβγό (58ο χλμ.). Έτσι και σου βγεί νταλίκα μπροστά, πας με 20 km/h και ανεβάζεις πίεση και πυρετό.