Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Επιμένει η κυβέρνηση στην κατάργηση της ακτινολογικής άδειας των εργαζομένων στα τμήματα ιοντιζουσών ακτινοβολιών

Η κυβέρνηση, μέσω της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, επιμένει στην κατάθεση στη Βουλή της περιβόητης τροπολογίας που καταργεί την ακτινολογική άδεια των εργαζομένων στα τμήματα ιοντιζουσών ακτινοβολιών.
Αυτό διεμήνυσαν ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και ο γενικός  γραμματέας  του υπουργείου Υγείας Α. Δημόπουλος.
Όμως αντί να επικρατήσει η λογική της  μαχητικής αντίστασης στα σχέδια του υπουργείου και το αίτημα για απόσυρση της τροπολογίας , επικράτησαν συμβιβαστικές   λογικές από τους συνδικαλιστές του χώρου   και η συντονιστική επιτροπή πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα να εξεταστούν οι διατάξεις εφαρμογής της συγκεκριμένης τροπολογίας αφού υπάρξουν πρώτα οι απαραίτητες επιδημιολογικές μελέτες  και η εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από ειδικούς επιστήμονες.
Μάλιστα σε  έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η κατάθεση ενός  άρθρου που προβλέπει ότι οι διατάξεις της τροπολογίας θα εφαρμοστούν αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες επιδημιολογικές μελέτες  και εκτιμήσεις του επαγγελματικού κινδύνου.

Η δική μας άποψη είναι ότι μια τέτοια πρόταση ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση για να περάσει αβρόχοις ποσί  τα σχέδιά  της.
Μια χαρά θα τους τη φορέσει ο Λοβέρδος.
Και από επιτροπές και πορίσματα …μέσα σε δυο μήνες μπορεί βγάλει ό,τι θέλει.
Μήπως  και η επιτροπή  Λιαρόπουλου για τις συγχωνεύσεις , επιτροπή ειδικών δεν ήταν;
Δυστυχώς -και δεν χρειάζεται να κρύβουμε λόγια - ο αγώνας ξεπουλήθηκε  κανονικότατα!
Εξάλλου από την αρχή οι θέσεις των λεγόμενων κλαδικών συνδικαλιστών του χώρου ήταν φανερές όταν ζητούσαν... σιωπητήριο.
Οι εργαζόμενοι στα τμήματα των ιοντιζουσών ακτινοβολιών  πρέπει να βγάλουν πλέον  τα αναγκαία συμπεράσματα για το ρόλο των συνδικαλιστικών αυτών ηγεσιών.
Η ηττοπάθεια και ο διαδρομισμός δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι.
Τελεία και παύλα.