Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Από το "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο", σχήμα που κατέρχεται στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, μας δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


ENΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Πρέβεζα, 15 Ιουνίου 2011
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Πέρασαν τρία χρόνια και να μαστε πάλι στον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας έτοιμοι για εκλογές. Γρήγορα περνάνε τα χρόνια, εμείς αλλάζουμε αλλά όλα γύρω μας τα ίδια μένουν. Κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, εμείς ελπίζουμε αλλά δυστυχώς κάθε πέρυσι και καλύτερα (;).  Και σα να μη μας έφταναν όλα τ άλλα ήρθε και το μνημόνιο να μας τελειώσει. Αγανακτήσαμε,  ξανα- αγανακτήσαμε και να μαστε πάλι εδώ έτοιμοι για νέους αγώνες. Καλές οι υποσχέσεις αλλά δεν τρώγονται κι όπως λέει κι ο λαός το τάξιμο δεν κλείνει σπίτια. Το δόσιμο τα κλείνει.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εκάστοτε υπουργοί υγείας επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ποιος θα μας εξοντώσει περισσότερο και αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε πίσω ολοταχώς και αναρωτιόμαστε σε ποιο έτος θα σταματήσουμε.
Στην Πρέβεζα και εν όψει των εκλογών του ΙΣΠ τα κόμματα εξουσίας σε επίπεδο κορυφής έκαναν επιτέλους το μεγάλο βήμα. Τα βρήκανε μεταξύ τους στο «ανεξάρτητο ;;;» ψηφοδέλτιο. Ενεργοί συνοδοιπόροι των δύο αυτών κομμάτων γνωστοί για την πολιτική και κομματική τους δράση χρόνια τώρα στην Πρέβεζα, έκαναν αμοιβαίες «μεταγγίσεις αίματος» και ενώθηκαν προ του κινδύνου να συνεχίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας να μην ελέγχεται απ αυτούς. Προσπαθούν τώρα να μας πείσουνε ότι μετά από τόσα χρόνια κομματικής δράσης και πειθαρχίας αποκήρυξαν τους παλιούς τους εαυτούς και έγιναν ξαφνικά ανεξάρτητοι!!!
Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εντός και εκτός του Ιατρικού Συλλόγου να αγωνιζόμαστε για το δημόσιο αυτό αγαθό που λέγεται υγεία.  Η πολιτεία προσπάθησε μέχρι τώρα να μας χωρίσει σε ομάδες και ομαδούλες και εν μέρει το πέτυχε. Ιδιώτες, νοσοκομειακοί, Α, Β, Διευθυντές, ειδικευόμενοι , αγροτικοί, γιατροί του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ και χίλια δυο άλλα.
 Πρέπει επιτέλους όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς οι ίδιοι που σήμερα είμαστε αγροτικοί, αύριο θα είμαστε  ειδικευόμενοι υπό διωγμό και εν δυνάμει μετανάστες, μεθαύριο  ιδιώτες, νοσοκομειακοί και άνεργοι. Όλοι υπηρετούμε το  ίδιο    σύστημα  υγείας και οφείλουμε να το υπερασπιζόμαστε γιατί η υγεία είναι υπέρτατο κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να έχομε υπ όψιν μας ότι δεν είμαστε μόνο υπηρέτες της υγείας αλλά και δυνητικά ασθενείς και αποδέκτες του συστήματος υγείας.
Το σύστημα υγείας προϋποθέτει πρόληψη,  πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια περίθαλψη. Αν δεν υπάρχει η συνεργασία ανάμεσα στους γιατρούς των δομών αυτών δεν μπορούμε να μιλάμε για σύστημα υγείας γιατί ο καθένας πρέπει να το υπηρετεί χωρίς στεγανά και «μαγαζάκια». 
Ο ρόλος του Νοσοκομείο  δεν είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι γιατροί που ασκούν πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να έχουν πρόσβαση και συνεργασία με το Νοσοκομείο.
Ο  Σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί το νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα. Δεν πρέπει να ανεχτούμε πλέον τον εμπαιγμό μας από το Υπουργείο Υγείας που άγνωστο για ποιες σκοπιμότητες Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή αναγγέλλει νέο νοσοκομείο στη Λευκάδα, Τρίτη, Πέμπτη Σάββατο στην Πρέβεζα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός.  Οι σαρωτικές αλλαγές που επέρχονται με πρόφαση αλλά και εξ αιτίας του μνημονίου όχι μόνο στις εργασιακές μας σχέσεις, στους μισθούς και στην γενικότερη υποβάθμιση της υγείας,  πρέπει να μας βρουν ενωμένους και μακριά από κομματικούς σχηματισμούς με προειλημμένες αποφάσεις. 
Εμείς θα συνεχίζουμε ν  αντιστεκόμαστε στην κοινωνική αναλγησία και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να στελεχώσουν και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας το Κοινωνικό Ιατρείο που στηρίζει μέχρι τώρα ο Σύλλογος.
Επίσης ο  Ιατρικός Σύλλογος δεν πρέπει να είναι ένα αυστηρά συνδικαλιστικό όργανο. Παράλληλα με την αυτονόητη συνδικαλιστική δράση του πρέπει να είναι παρών στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και να συνεχίσει να υποστηρίζει δομές όπως το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών,  να συνεχίσει τις επιστημονικές εκδηλώσεις και ενημερωτικές ομιλίες προς τους πολίτες, όσο και για τους γιατρούς, όπως για παράδειγμα το συνέδριο επείγουσας ιατρικής που έγινε αρκετές φορές και με μεγάλη επιτυχία στην Πρέβεζα και στην διοργάνωση του οποίου είχε ουσιαστική επιστημονική και οικονομική συμμετοχή ο Σύλλογος, συντελώντας στην προβολή και τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.
Παράλληλα με την κοινωνική και επιστημονική δράση πρέπει να  καλλιεργήσουμε όχι μόνο τις σχέσεις συνεργασίας  αλλά και τις σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών μας.  Ο σύλλογος πρέπει να είναι κοντά μας στις κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το μέλλον σκοτεινό και κανείς δεν μπορεί να πορευτεί μόνος του.
Όλοι μαζί  πρέπει να αγωνιστούμε για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια απομονώνοντας όσους μας προσβάλλουν και μας δυσφημούν με την εμπλοκή τους σε μίζες, φακελάκια και υπόγειες συναλλαγές.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

1.    ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
2.    ΚΑΜΠΑΝΙ ΧΑΛΕΝΤ
3.    ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
4.    ΝΑΣΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
5.    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
6.    ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ  ΡΙΖΟΣ
7.    ΣΟΥΡΔΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
8.    ΤΖΟΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
9.    ΦΛΩΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                     ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:              ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΗ:                            ΚΑΜΠΑΝΙ ΧΑΛΕΝΤ
                                     ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
                                     ΣΟΥΡΔΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
                                     ΦΛΩΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:

1.    ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.    ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
3.    ΣΟΥΡΔΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ