Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 15/6/11 με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου και του Συλλόγου εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο σύσκεψη για τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και το ενδεχόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου Λευκάδας και την εξασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης στην περιοχή. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από τη σύσκεψη φορέων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας στις 28/5. Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του νοσοκομείου και της υγείας συνολικότερα όπου συμμετείχαν οι υπογράφοντες φορείς.  Με βάση το παρακάτω ψήφισμα αποφασίστηκαν ομόφωνα οι εξής δράσεις:
      Υπογραφή του παρακάτω ψηφίσματος
      Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Κυριακή 19/6 με  προσυγκέντρωση στις 19:00 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείο και κατάληξη στην κεντρική πλατεία.
     Τετράωρη στάση εργασίας (7:00-11:00) των εργαζομένων του Γ.Ν.Λευκάδας με στήριξη των υπογραφόντων φορέων την Τρίτη 21/6. Συγκέντρωση  στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

                                              ΨΗΦΙΣΜΑ


Σήμερα η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πιστά  τις εντολές του μνημονίου που υπέγραψε με το Δ.Ν.Τ., την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και συνεχίζοντας την πολιτική υποβάθμισης όλων των τελευταίων κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας, κλείνει νοσοκομειακές μονάδες  συρρικνώνει τμήματα και κλινικές , πουλάει  και δίνει   κρεβάτια σε ασφαλιστικές εταιρείες μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Αναγκάζει  με αυτό τον τρόπο τους πολίτες να  στραφούν σε  ιδιώτες βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη .
Εκφράζουμε τη διαφωνία μας σ΄ αυτή την πολιτική  που κάνει την υγεία εμπόρευμα.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την πρόταση Λιαρόπουλου που φαίνεται να υιοθετεί το Υπουργείο Υγείας, που μετατρέπει το Νοσοκομείο Λευκάδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου  και το εντάσσει στο κύκλο του  Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ), εκφράζουμε την   αντίθεσή   μας με το  «επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης Νοσοκομείων» και τη συνολική υποβάθμιση που δρομολογείται στο χώρο της υγείας. Η ενδεχόμενη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους όχι μόνο του Νομού μας και της γύρω περιοχής αλλά  και στους επισκέπτες , καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο πληθυσμός της Λευκάδας το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται .
 Επίσης καταργείται ο οργανισμός του νοσοκομείου με αποτέλεσμα  την απόλυση ή τη μετάταξη εργαζομένων.
Η εγκατάλειψη και απαξίωση του Νοσοκομείου έγινε με ευθύνη των κυβερνήσεων, των διοικήσεων και των τοπικών παραγόντων των τελευταίων χρόνων, που δε φρόντισαν  να το στελεχώσουν και να το θωρακίσουν τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε κτιριακές υποδομές.
Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα για να μην κλείσει το Γ.Ν.Λευκάδας και για τη διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης με βάση τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής και καλούμε όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλο τον λαό της Λευκάδας να πάρει την  υπόθεση στα χέρια του απαιτώντας:

Να διασφαλιστεί ο Δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας (κατάργηση των 5 ευρώ- όχι κρεβάτια του νοσοκομείου σε ιδιώτες και ασφαλιστικές εταιρείες.)
Να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση «ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ», που προτείνει τη μετατροπή του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο Ιατρικό (κατά προτεραιότητα καρδιολόγων-ακτινολόγων), Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό
Επισκευή και αντισεισμική θωράκιση του υπάρχοντος κτιρίου του νοσοκομείου βάση της μελέτης του καθηγητή  Καρύδη
Να προχωρήσει άμεσα, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου και να στηριχθεί από όλους τους φορείς και τους πολίτες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας
Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας
Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκάδας
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λευκάδας
ΕΛΜΕ Λευκάδας
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λευκάδας
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας
ΟΕΒΕ Λευκάδας
Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας
Επιμελητήριο Λευκάδας
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας (ΤΑΟΛ)