Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ;

Πληροφορούμαστε ότι, κατά την επεξεργασία των  αποτελεσμάτων των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας,  αφαιρέθηκε η έδρα από τον Ανεξάρτητο Μεμονωμένο Υποψήφιο και δόθηκε στο πρωτεύσαντα συνδυασμό «Ανεξάρτητη Κίνηση Γιατρών»,  ο οποίος έτσι αποκτά 5 έδρες και την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας.

Με ποιο τρόπο;
Δεν καταμέτρησαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα έγκυρα ψηφοδέλτια!

Πληροφορούμε λοιπόν όσους οργάνωσαν τη μεθόδευση ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα πρωτοβάθμια σωματεία λειτουργούν με βάση το δημοκρατικότατο σύστημα της καθαρής απλής αναλογικής.
Επίσης αυτό προβλέπεται από το άρθρο 12 του συνδικαλιστικού νόμου (1264/82).
Τα λευκά ψηφοδέλτια είναι έγκυρα ψηφοδέλτια και απηχούν άποψη , η οποία… δεν είναι άκυρη!!!
Γι αυτό άλλως τε υπάρχουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις σωματείων και συλλόγων, παρά το ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική σε αυτούς.
Το εκλογικό μέτρο βγαίνει με διαίρεση των εγκύρων ψηφοδελτίων δια του αριθμού των εδρών των συλλόγων.
Αυτά  ισχύουν εδώ και δεκαετίες.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στον ιατρικό σύλλογο Πρέβεζας θεωρούν ως κατάλληλο εκλογικό σύστημα το ισχύον καλπονοθευτικό με το οποίο γίνονται  οι γενικές εκλογές και το οποίο, λόγω του καλπονοθευτικού χαρακτήρα του και της λογικής του για δημιουργία ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων μειοψηφίας  και του περιβόητου πλαφόν 3% για είσοδο κομμάτων στη Βουλή,  οδήγησε την τότε κυβέρνηση το 2006 να ψηφίσει διάταξη κατά την οποία δεν προσμετρώνται τα λευκά ψηφοδέλτια στα έγκυρα και στην εξαγωγή του  εκλογικού μέτρου.

Αυτή την διάταξη μάθαμε ότι  επικαλούνται για να φέρουν το εκλογικό μέτρο στα …μέτρα τους και να δώσουν την 5 έδρα και την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας στο εκλογικό σχήμα που βγήκε πρώτο στις εκλογές.

 Εκτός κι αν δεν τους ενδιαφέρει ο τρόπος εκλογών όλων των συνδικαλιστικών  οργάνων , γιατί αυτοί είναι... Νομικό Πρόσωπο και προσαρμόζουν την εκλογική διαδικασία στα εκάστοτε καλπονοθευτικά συστήματα.