Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει, ο καινούργιος δεν έχει ακόμη γεννηθεί. Ζούμε στην εποχή των τεράτων» …Α. Γκράμσι


                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν υπάρχει κανείς πλέον που να αμφιβάλλει ότι έχουμε μπει σε νέα περίοδο. Σε μια ποιοτικά καινούρια φάση. 
Από τις 25 Μάη, δεκάδες χιλιάδες κόσμου σε όλη τη χώρα, ξέσπασαν. Έφεραν στο προσκήνιο την οργή και την αγανάκτηση που έβραζε μέσα στην κοινωνία. Ορμητική, διαρκής, παρατεταμένη, δυναμική, ελπιδοφόρα, εξελίξιμη, μαζική, επίμονη, η είσοδος του λαϊκού παράγοντα στο κέντρο της πολιτικής, αλλάζει συνολικά τα δεδομένα. 
Το  πολιτικό και κοινωνικό τοπίο αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Σημαντικό στοιχείο αυτής της αλλαγής είναι ότι ξαναγύρισε η αισιοδοξία, το χαμόγελο, η ελπίδα. Στην πλατεία συναντήθηκαν όλοι: εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνδικαλισμένοι και χωρίς συνδικάτα  επισφαλείς και ανασφαλείς,  μετανάστες και Έλληνες. Αναδεικνύονται διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα μέχρι τώρα γνωστά μας. Δεν είναι πλέον το ζήτημα απλά  το μέγεθος μιας απεργιακής διαδήλωσης που μετά την πορεία –με ή χωρίς επεισόδια-διαλύεται, ο κόσμος γυρνάει σπίτι του και μπαίνει στην αναμονή της επόμενης γενικής απεργίας. Αυτή τη φορά υπάρχει συνέχεια, δίνεται με τη διαρκή και μαζική παρουσία στις πλατείες, με κινηματικά ραντεβού που συνεχώς ανανεώνονται με τις λαϊκές συνελεύσεις και τη δυναμική τους. Κόσμος που-δηλωμένα-κατεβαίνει πρώτη φορά στο δρόμο, ανακατεύεται και συζητά για όλα  και δραστηριοποιείται.
   Στα πλαίσια αυτών των δράσεων οι Πολίτες της Πρέβεζας με ομόφωνη απόφαση της Λαϊκής μας Συνέλευσης καταλάβαμε ειρηνικά ,σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, αφού όπως είναι φανερό o Καλλικράτης, τα σημαινόμενα και οι πολιτικές που εξυπηρετεί , διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο που  άλλαξε τη σχέση των κατοίκων με τον φυσικό τους χώρο και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο μοναδικός αγώνας που χάθηκε ,είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ....



ΥΓ: Το πρόβλημα με το μπλοκάρισμα του ιστολογίου λύθηκε!