Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν να διενεργούν πλέον και οι ιδιώτες γιατροί!

Ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν να διενεργούν πλέον και οι ιδιώτες γιατροί. Το «πράσινο φως» για την είσοδό τους στο ΕΣΥ παίρνουν οι ιδιώτες γιατροί από σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ένταξη των Κ.Α.Φ.Κ.Α στο Ε.Σ.Υ. για την παροχή υπηρεσιών Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης – Σύσταση ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων επιδομάτων και άλλες διατάξεις» που παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, και όπως ορίζεται στο άρθρο 29, γιατρός που θα συμβάλλεται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα μπορεί να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις και επεμβάσεις στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων έως μία μέρα την εβδομάδα. Προϋπόθεση για τους ιδιώτες γιατρούς, εκτός από τη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, είναι και η έγκριση του ΔΣ του νοσοκομείου της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου όπου ανήκει ο γιατρός.


Και έτσι προσπαθούν να "γλυκάνουν το χάπι"  της σύμβασης των μεσοσταθμικά 1000 ευρώ στους αυτοπασχολουμενους γιατρούς που θα υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ !!! 

Άντε την επόμενη φορά και καμιά εφημερία το Σαββατοκύριακο!

ΥΓ: Γράφαμε τον Ιούνιο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
… «Εδώ πρέπει να μπουν αμέσως ψύλλοι στ΄ αυτιά των γιατρών του ΕΣΥ.
Και να τεθούν σε συναγερμό  άμεσα τοσο η ΟΕΝΓΕ όσο και όλοι οι υγειονομικοί.

Γιατί μια τέτοια διάταξη σε αυτοτελές νομοσχέδιο;
Μήπως γιατί αυτό το ξεχωριστό νομοσχέδιο θα βάζει και ζητήματα ιδιωτικού ιατρείου για τους γιατρούς του ΕΣΥ ή μήπως ακόμη περισσότερο γιατί θα επιτρέπει την  απασχόληση των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών στο ΕΣΥ ανατρέποντας συνολικά τις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ ;

Γρηγορείτε και…αγωνίζεσθε, για να φύγουν μια ώρα γρηγορότερα,  πριν διαλύσουν τα πάντα».

Απλά τελικά ο Λοβέρδος... δεν επέλεξε αυτοτελές νομοσχέδιο!