Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Επιπλέον 300-400 ευρώ το μήνα χάνει η πλειοψηφία των υπαλλήλων από το νέο "μισθολόγιο"!


Να συμπιέσει κατά 25% περίπου τις μισθολογικές δαπάνες του εν ενεργεία προσωπικού του «στενού» και ευρύτερου δημόσιου τομέα επιδιώκει η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με το οποίο θα «κουμπώσουν» τα νέα μέτρα που ανακοίνωση η κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής Επιτροπής το βράδυ της Τετάρτης.

Η επιδιωκόμενη μείωση του μισθολογικού κόστους, από την οποία απο κοινού με τη μείωση των συντάξεων εκτιμάται ότι θα επιφέρει στα κρατικά ταμεία 3,2 δισ. ευρώ, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα συρρικνώσει δραματικά τις αποδοχές σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, των οποίων οι μισθοί έχουν ήδη συμπιεσθεί σημαντικά.

Ο μέσος όρος της μείωσης των αποδοχών στα «ρετιρέ» του Δημοσίου, που καλύπτουν το 10% του συνόλου των εργαζομένων, εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις (0,5%) θα ξεπερνά τα 1.500 ευρώ. Κατά μέσον όρο, πάντως, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται από 300 ως και 400 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το σενάριο που τελικά θα επιλεγεί για την αναπλήρωση μέρους των απωλειών που θα προκύψουν από την κατάργηση των 104 ειδικών επιδομάτων με τη χορήγηση του «πριμ παραγωγικότητας,


Πηγή:Βήμα 

Εξεγερση -Όχι Εξαθλίωση

Για την ανατροπή της Χούντας Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου

Για την ανατροπή του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ