Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Να αρνηθούμε τα επιχειρήματα του εκβιασμού και εκφοβισμού.


Όταν από αυτό εδώ το ιστολόγιο καλούσαμε τον κόσμο να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια,(ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ) δεχτήκαμε  στο χώρο δουλειάς μας αρχικά ένα κύμα επιφυλάξεων,  ενδοιασμών από εργαζόμενους (άλλοι καλοπροαίρετα, φοβούμενοι για τις «συνέπειες»  και  από 5-6 κακοπροαίρετα-   αλλά αυτοί είναι γνωστοί άλλωστε  για τις κατουρημένες ποδιές που έχουν φιλήσει για να μπουν στο Νοσοκομείο  και …φιλάνε ακόμα).

Πότε με την κουβέντα,  πότε από τη δική τους εμπειρία, πότε με τα δημοσιεύματα από τούτο  εδώ το ιστολόγιο, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων  κατανόησε κυρίως την πολιτική σημασία αυτής της πράξης.
Πέρα από το γεγονός ότι πάρα πολλοί δεν έχουν  τη δυνατότητα ουτε σε... 40  δόσεις να πληρώσουν τα χαράτσια.
Αντιλήφθηκαν ότι η μόνη λύση είναι η μαζική συλλογική άρνηση και απειθαρχία στο  χαράτσωμα .
Αντιλήφθηκαν ότι αν το  απόλυτα δικαιολογημένο  αυτό εγχείρημα πάρει  μαζικά χαρακτηριστικά, τότε θα σταλεί ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στην κυβερνητική συμμορία και στους κολαούζους της  ότι ως εδώ η ανοχή, η υπομονή και οι αντοχές.
Τότε θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να πάρουν δρόμο όλοι αυτοί σήμερα που μας πίνουν το αίμα.
Αντιλήφτηκαν ότι το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει
Δεν είναι: 
«Μα αν δεν πληρώσω τι θα κάνω όταν θα έρθει το πρόστιμο;»
(Στο κάτω κάτω η συλλογική αντιμετώπιση και συναδελφική  αλληλεγγύη θα είναι ένας σημαντικός θώρακας).
Αλλά είναι:
«Και αν πληρώσω σήμερα αυτό το χαράτσι για να αποφύγω τις πιθανές “συνέπειες”, τι θα κάνω αύριο που δε θα μπορώ να πληρώσω το λογαριασμό της ΔΕΗ, το πετρέλαιο, το νοίκι μου, τη δόση στην τράπεζα για το σπίτι που αγόρασα, τα φροντιστήρια του παιδιού μου, τις σπουδές των παιδιών μου , τα απαραίτητα από το super market και τέλος πάντων τις  λοιπές ανειλημμένες υποχρεώσεις μου; …
Είναι δυνατόν να  αφεθούμε σε μια μόνιμη μεταχρονολόγηση ;
Αν υποκύψουμε σήμερα έρμαια στον εκβιασμό της χούντας , μήπως με βάση τις γνωστές προθέσεις της , η απειλή την επόμενη μέρα,   εμφανιστεί περισσότερο εφιαλτική, αλλά ίσως  και μοιραία ;»

Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι …

Αλλά πριν προχωρήσουμε…

Υπήρξαν βέβαια και  μερικοί (-ες) που αποδείχτηκαν… η χαρά του τραπεζίτη, καθώς πήγαν και έκαναν ανάληψη μετρητών από την ήδη επιβαρυμένη πιστωτική τους κάρτα ( με συνολικό  επιτόκιο κοντά στο 30 % παρακαλώ) για να πληρώσουν τα χαράτσια !!!

Γι αυτούς έχουμε να πούμε …αιωνία τους η μνήμη!

Όταν θα δουν τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας του Νοέμβρη και Δεκέμβρη  θα καταλάβουν για …τη μακάβρια ευχή μας.
Να δούμε τότε που θα βρουν τα χρήματα για πληρώσουν τη δόση στην πιστωτική κάρτα!

Για τα άλλα δεν το  συζητάμε…
Στα συσσίτια της Ιεράς  Μητροπόλεως…

Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί από Νοέμβρη και αναδρομικά (από Οκτώβρη) θα εφαρμοστεί το περιβόητο μισθολόγιο –φτωχολόγιο με τις γνωστές περικοπές κατά μέσο όρο 20% στους μισθούς   και  από Νοέμβρη θα αρχίσει η επί πλέον αναδρομική (από 1/1/2011) παρακράτηση φόρου (καθώς μειώθηκε  και αλλο το αφορολόγητο όριο).
Αν σήμερα χιλιάδες εργαζομένους τους περίμενε στα μηχανήματα (ΑΤΜ) των τραπεζών η έκπληξη των 50-100-200 ευρώ δεκαπενθήμερο ,τότε ας ετοιμαστούν από το  Νοέμβρη να σπάσουν  τον  κουμπαρά του πιτσιρικά(!) για να δώσουν τα χρήματα στον  Παπανδρέου και τη συμμορία του …για να τους επιτραπεί να  δουλέψουν!

Και με το νέο έτος ..
Το έρεβος..

Τελικά ρε παιδιά αξίζει να ανεχόμαστε να πορευόμαστε μέσα σε μια τέτοια μαυρίλα και μιζέρια;
Αξίζει η δική μας απάθεια να υποθηκεύει τη ζωή των παιδιών μας και των εγγονιών μας !
Όχι δεν αξίζει !

Γι αυτό με αρχή την άρνηση πληρωμής των  χαρατσιών , ας σηκώσουμε το κεφάλι και ας οργανώσουμε άμεσα τον αγώνα  μας , όλοι μαζί σαν μια γροθιά,για να στείλουμε στο διάβολο τη χούντα ΠΑΣΟΚ –Εργοδοσίας –ΕΕ- ΔΝΤ!
Για να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη , μια αντικαπιταλιστική  Ελλάδα.
Τουλάχιστον θα 'χουμε την περηφάνια  να λέμε  ότι με τις θυσίες μας, με τους κόπους μας, με τους αγώνες μας  βάλαμε το λιθαράκι για να ξημερώσουν καλλίτερες μέρες για τα παιδιά μας.
Καλλίτερες μέρες για την πατρίδα μας.

Όμως αυτό πρέπει να ξεκινήσει τώρα.
Πριν η χούντα ολόκληρου του αστικού συνασπισμού εξουσίας  μαζί με την τρόικα σβήσουν κάθε ελπίδα από τούτο τον τόπο,