Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ρήξη τώρα σε όλα τα επίπεδα με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό.


Αυτά που βιώνουν οι έλληνες εργαζόμενοι  στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα αυτή την περίοδο δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Καταβαράθρωση μισθών και συντάξεων
Απλήρωτη επί μήνες εργασία
Απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία
Αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος
Ανελέητα κύματα φοροεπιδρομών στο εισόδημα και στα σπίτια
Ανασφάλιστη εργασία
Αύξηση  και μάλιστα απλήρωτη του χρόνου εργασίας στο Δημόσιο
Επιτάχυνση διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υγείας και παιδείας

Και τελειωμό δεν έχει η λίστα…

Και όλα αυτά στο όνομα του  δημόσιου χρέους και των (φουσκωμένων!!!) δημοσιονομικών ελλειμμάτων και με το μαστίγιο της επικείμενης «χρεοκοπίας» αλλά στην πραγματικότητα για να μεταβιβαστεί η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της στην εργασία  και να βγει αλώβητο και με πλήρη διάσωση ή και αύξηση  των κερδών  του το κεφάλαιο και η εργοδοσία.
Γι αυτό και τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων δεν αφορούν και δεν αγγίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοεργοδότες, τους εφοπλιστές , τους τραπεζίτες αλλά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Αυτή είναι διαχρονικά η τακτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων,  ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεις της καπιταλιστικής οικονομίας.

Να το επαναλάβουμε από αυτό εδώ το ιστολόγιο:
Στόχος τους είναι να καταβαραθρώσουν την αξία της εργατικής δύναμης στη χώρα μας.
Να τη ρίξουν στα επίπεδα Βουλγαρίας και Κίνας, ώστε να μπορέσουν  μετά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να επενδύσουν με υψηλά ποσοστά κέρδους .
Τότε θα σταματήσουν να μιλάνε για κρίση .
Θα σταματήσουν να μιλάνε ύφεση.
Θα έχει ξεκινήσει  η  «οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη»
Ανάπτυξη και ανάκαμψη  θεμελιωμένες σε εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές Ελλήνων και σε βιοτικό επίπεδο …Ουγκάντας.

Στην επίθεση αυτή το κεφάλαιο έχει βρει στη χώρα μας σύμμαχο τον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Ελέγχοντας μέσω των ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ τις τριτοβάθμιες επίσημες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) αλλά και μια σειρά από ομοσπονδίες , σωματεία και κλαδικούς συλλόγους ,  κάνει ότι μπορεί για να κρατά χαμηλό το  προφίλ  και τον έλεγχο των αντιδράσεων των εργαζομένων.
Ψηφίζει πλαίσια αιτημάτων πολύ πίσω από τις σημερινές ανάγκες  των εργαζομένων και των οικογενειών τους , καλλιεργεί τον συντεχνιασμό.
Ψηφίζει (όποτε το κάνει και αυτό) απεργιακές κινητοποιήσεις –ντουφεκιές, χωρίς προοπτική, χωρίς κλιμάκωση, ενώ στη πράξη κάνει ό,τι   μπορεί για να μη πετύχουν.

Ακόμα και τούτες τις ώρες που διακυβεύεται η θέση και η προοπτική των δυνάμεων της εργασίας στη χώρα μας, τούτες τις ώρες που υπάρχουν πλέον σπίτια που δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν να πάρουν γάλα και ψωμί για τα παιδιά τους, τούτες ακριβώς τις ώρες γίνεται ακόμα πιο φανερός ο προδοτικός και πεμπτοφαλλαγγίτικος ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Όταν τούτη την ώρα το φοιτητικό κίνημα δίνει ένα επικών διαστάσεων αγώνα, για μη διαλυθεί το όποιο δημόσιο πανεπιστήμιο υπάρχει ,
όταν  δίνει έναν αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, 
όταν δίνει  έναν αγώνα  ενάντια στη μετατροπή του πανεπιστημίου σε Ανώνυμη Εταιρεία,
όταν δίνει αγώνα ενάντια στην κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ενάντια στην εμπέδωση ενός κλίματος αυταρχισμού και καταστολής  ,
όταν δίνει έναν αγώνα για να  συνεχίσουν τα παιδιά  της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να έχουν  πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας …

Η πουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνείται τη δημιουργία ενός αγωνιστικού, ταξικού,   παλλαϊκού μετώπου παιδείας –υγείας –εργασίας.
Μεταθέτει τις κινητοποιήσεις χρονικά, περιμένοντας να ξεφουσκώσει (χωρίς καμιά συμπαράσταση και κάτω από τη άγρια συκοφάντηση των κυρίαρχων ΜΜΕ)  το φοιτητικό κίνημα.
Μεταθέτει και αποσυντονίζει τις κινητοποιήσεις,  για να μην ασκήσουν την ανάλογη πίεση στην κυβέρνηση και στον αστικό συνασπισμό εξουσίας.

Αντί για άμεση προκήρυξη μιας γενικής απεργίας  τώρα , που θα μετατραπεί σε γενική απεργία  διαρκείας, ρίχνοντας όλες τις δυνάμεις  της εργασίας ενάντια στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, αποφασίζει απεργία  στο Δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη (γιατί λέει δεν αντέχει ο ιδιωτικός  τομέας!!!),  στέλνει την υπόθεση της γενικής απεργίας  στις... 19 Οκτώβρη με την κήρυξη μιας 24ωρης.
Την ίδια ώρα που ο εργοδοτικός  κυβερνητικός συνδικαλισμός στον ΟΤΕ υπογράφει συμβάσεις με μείωση  11%  των μισθών(!!!), ναι μείωση μισθών τώρα που λεηλατείται από την κυβέρνηση μέσω των φοροεπιδρομών  και της ακρίβειας  το οικογενειακό εισόδημα των εργαζομένων, (σε μια εταιρεία όπως ο ΟΤΕ που το 2010 είχε κέρδη 152 εκατομμυρίων ευρώ παρακαλώ) , η άθλια και ξεφτιλισμένη ΓΣΕΕ (των χρυσοπληρωμένων εργατοπατέρων) χαιρετίζει τη συμφωνία αυτή! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Όταν το εισόδημα των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων λεηλατείται καθημερινά και με ένα νέο μέτρο περικοπών, όταν πλέον η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις στο δημόσιο είναι εδώ, όταν βγαίνουν  μηνιαίοι μισθοί εργαζομένων στα νοσοκομεία της τάξης των 1 και 5 ευρώ ή και χρειάζεται να πληρώσει ο εργαζόμενος για να δουλέψει, η άλλη εταίρα του επίσημου  συνδικαλισμού, η ΑΔΕΔΥ, αρκείται στις απομονωμένες 24ωρες  απεργιακές ντουφεκιές.
Οι οποίες οδηγούν με  μαθηματική ακρίβεια σε παταγώδη αποτυχία.
Γιατί οι εργαζόμενοι μπορεί  να μην έχουν τα μεταπτυχιακά και τα credits  των συνδικαλιστικαράδων της  ΑΔΕΔΥ, όμως έχουν την ευφυΐα  να κατανοούν ότι σε μια τέτοια συγκυρία, που γυρίζει ο κόσμος ανάποδα, αυτού του είδους οι ντουφεκιές για την τιμή των όπλων προοιωνίζουν  την παράδοση  …του Ρούπελ.

Όταν μέσα στα νοσοκομεία της χώρας αναπτύσσεται ένα ριζοσπαστικό ρεύμα που  μέσα από γενικές συνελεύσεις ξεπερνά τον έλεγχο της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ των Κουτσιουμπέληδων και Κασσέδων, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα σωματεία  στην Αθήνα, όχι για να ακούσει τη φωνή τους, όχι για να οργανώσει με ένα εκτεταμένο σχέδιο άμεσης κλιμάκωσης τον  αγώνα, σε συντονισμό  με άλλες ομοσπονδίες   εργαζομένων, με άλλα σωματεία, με το φοιτητικό κίνημα, με  τα κινήματα των πλατειών , με το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κλπ , αλλά για να …τους βγάλει ένα λόγο ο πρόεδρος , να μαζέψει τα πρόβατα στο μαντρί …μην τυχόν και του τα φάνε οι λύκοι του…"αριστερισμού"!!!

Αυτό το νόημα  είχε η σύγκληση των ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων στην Αθήνα.

Είδατε εσείς πουθενά όλες αυτές τις  εταίρες του επίσημου συνδικαλισμού να βγουν ανοιχτά  και ξεκάθαρα και να καλέσουν τους εργαζόμενους  των σωματείων μελών  τους να μη πληρώσουν τα χαράτσια;
Να μπουν επικεφαλής σε ένα τέτοιο εγχείρημα;
Πουθενά!
Μόνο κάτι ψελλίσματα εδώ κι εκεί και αυτά όχι όλοι.

Ε βέβαια, πώς θα τους βάλει μετά το κόμμα σε καμιά επιτροπή να πάρουν καμιά αποζημιωσούλα παραπάνω;
Πώς θα τους κάνει μετά το κόμμα βουλευτές;

Ως εδώ!

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αν το κίνημα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πάει σε αυτή τη τρομακτική σύγκρουση μέχρις εσχάτων με το κεφάλαιο, κάτω από τον έλεγχο και τις πρωτοβουλίες του επίσημου εργοδοτικoύ-κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και όσων μαζεύουν τα ψίχουλα από το τραπέζι τους,  θα υποστεί μια συντριπτική, ασύλληπτων  διαστάσεων ήττα, με τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, όχι μόνο τώρα αλλά για δεκαετίες.


Τώρα είναι η ώρα, μέσα στη καρδιά της θύελλας,  οι  εργαζόμενοι να απομονώσουν πλήρως τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Πλήρης ρήξη τώρα σε όλα τα επίπεδα.
Κανένας κάτω από τα πλαίσιά του.
Κανένας κάτω από τα μπαλκόνια του.

Μέσα από διαδικασίες βάσης και  γενικών συνελεύσεων,  οι εργαζόμενοι να υιοθετήσουν προωθημένα, ριζοσπαστικά, ταξικά  πλαίσια αιτημάτων, που θα κτυπούν κατευθείαν  στην  καρδιά τον ταξικό αντίπαλο.
Μέσα από το συντονισμό γενικών συνελεύσεων, πρωτοβάθμιων σωματείων, αγωνιστικών ομοσπονδιών όπου υπάρχουν, να προχωρήσουν ΤΩΡΑ  στη χάραξη ενός  σχεδίου  άμεσης κλιμάκωσης των αγώνων .

Με στόχο
ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ –ΕΕ-ΔΝΤ
ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη Ελλάδα
Αυτής που αξίζει  στο λαό μας.