Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη συγκέντρωση σήμερα στην Πρέβεζα ενάντια στα χαράτσια


Με μια κινητοποίηση εκατοντάδων εργαζομένων και  κατοίκων  της Πρέβεζας, οι οποίοι  συγκεντρώθηκαν και κατέλαβαν την εφορία της πόλης, δόθηκε ακόμα μια απάντηση- μετά τη μαζική άρνηση καταβολής των χαρατσιών - στη βάρβαρη επιδρομή  της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.
Οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις  πρωτοβάθμιων σωματείων όπως του Νοσοκομείου Πρέβεζας, της Περιφερειακής Ενότητας, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, των εργαζομένων στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικών, του σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων , άλλων σωματείων  και της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο χώρο της ΔΟΥ Πρέβεζας, με συνθήματα και πανό, μοιράζοντας προκηρύξεις που καλούσαν τους πολίτες να αρνηθούν να πληρώσουν τα χαράτσια κυβέρνησης και τρόικας. Στη συνέχεια και παρά την προσπάθεια να παρεμποδιστούν, μπήκαν στο κτίριο  της Εφορίας , μοίρασαν προκηρύξεις στους εργαζόμενους  σ’  αυτήν και ανήρτησαν πανό  της κατάληψης από τα παράθυρα του κτιρίου  καθώς και μαύρες σημαίες .
Η κινητοποίηση κορυφώθηκε με το μαζικό κάψιμο των ενταλμάτων-ειδοποιητηρίων των χαρατσιών.
Ταυτόχρονα οι συγκεντρωμένοι  καλούσαν τους πολίτες και εργαζόμενους της πόλης να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην  πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας μέχρι την ανατροπή της  και έδωσαν νέο μαζικό αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία της  5 Οκτώβρη.
Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Σάββατο στις 8:30 μμ στο χώρο της πρώην Λαϊκής Αγοράς  θα λάβει χώρα νέα συνέλευση των πολιτών της Πρέβεζας για απόφαση και  οργάνωση νέων  κινητοποιήσεων και δράσεων.