Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

…κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις.



Συνάδελφοι  και συναδέλφισσες

Βρισκόμαστε σε πόλεμο.

Το κεφάλαιο μέσω των πολιτικών εκπροσώπων του στη χώρα μας  (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη) και με τη στήριξη και συμμετοχή  όλου του αστικού συνασπισμού εξουσίας (ΜΜΕ, κρατικοί μηχανισμοί καταστολής κλπ), εξαπολύει την πιο μεγάλη επίθεση απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας και τελικά ενάντια σε ολάκερη την κοινωνία.
Στόχος τους, να μεταβιβάσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων , των ανέργων,  των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και να διατηρήσουν αλώβητα τα κέρδη τους.

Κάτω από τη συντριπτική πίεση  μιας "καταιγίδας" βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων, ο λαός μας βυθίζεται και θα βυθίζεται ακόμη περισσότερο  στην ανέχεια, στην  οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση .

Η ανθρωπιστική κρίση είναι πλέον εδώ.

Ο πόλεμος αυτός (το είχαμε  αναφέρει κάποτε από αυτό το ιστολόγιο) δεν  θα έχει αιχμαλώτους . Θα έχει μόνο πτώματα.
Ζητούν   από τους εργαζόμενους, από τους ανέργους, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  από τη νεολαία,  παράδοση άνευ όρων…για να τους εκτελέσουν  μετά με συνοπτικές διαδικασίες τα αποσπάσματα  θανάτου.

Τίποτε πια δεν θα είναι όπως πριν. Μην έχετε καμιά αυταπάτη.

Η έκβαση αυτού του πολέμου δεν θα παιχτεί σε μια ζαριά.
Μπορεί ίσως κάποιες μάχες …
Ο αγώνας θα είναι  δύσκολος, επώδυνος , θα απαιτήσει υπομονή και επιμονή, θα απαιτήσει θυσίες , μα πάνω από όλα θα απαιτήσει βαθειά πίστη και ακλόνητη πεποίθηση  στο δίκιο της τάξης μας , στο δίκιο  του αγώνα μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 

Τούτες οι στιγμές είναι αυτές πού από το 1966 τραγουδούσε ο Δ. Σαββόπουλος 

κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις
με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις…

Είναι η ώρα που θα  ξεχωρίσει ή ήρα από το στάρι.
Οι προσκυνημένοι από τους αδούλωτους.
Οι δειλοί από τους θαρραλέους.
Οι γλείφτες από τους αξιοπρεπείς.
Ο Εφιάλτης από το Λεωνίδα.
Οι Κουίσλινγκ  και οι Τσολάκογλου από τους πατριώτες , αγωνιστές και αντάρτες
Είναι η ώρα που θα φανεί ακόμα πιο καθαρά ότι  μέσα στην Ελλάδα  υπάρχουν… δυο Ελλάδες.
Είναι η ώρα που κάποιοι θα ανοίγουν κερκόπορτες και κάποιοι θα δίνουν τον αγώνα τον καλό στο ... Δελβινάκι και στο Μανιάκι.


Είναι η ώρα της έκφρασης της ολόπλευρης ταξικής  αλληλεγγύης .
Είναι η ώρα πετώντας στα σκουπίδια τον παρηκμασμένο, γραφειοκρατικοποιημένο και συμβιβασμένο, προδοτικό  κυβερνητικό συνδικαλισμό, να οικοδομήσουμε ΤΩΡΑ,  μέσα στη θύελλα,  ένα νέο τύπο κινήματος βασισμένο στις αρχές της άμεσης εργατικής δημοκρατίας . Ενός κινήματος επαναστατικού, που δεν θα ζητά σαν ζητιάνος με απλωμένο χέρι   λίγα ψίχουλα από το τραπέζι αλλά θα απαιτεί και θα κερδίζει όλα όσα μας ανήκουν. Όλο τον πλούτο που παράγουμε .
Ενός κινήματος που θα θέσει στην ημερήσια διάταξη την επαναστατική ανατροπή ενός από τα πιο βάρβαρα συστήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα. Του καπιταλισμού.
Εδώ πλέον που έφτασε η ιστορία αυτό είναι το διακύβευμα , είτε το βλέπουμε τώρα κάποιοι είτε όχι , είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε τώρα κάποιοι  είτε όχι. 

Οι επόμενες  μέρες , οι επόμενες βδομάδες , οι επόμενοι μήνες θα σημαδέψουν την ιστορία  και την πορεία της Ελλάδας και του λαού της    στον 21ο αιώνα.

Ο ταξικός αντίπαλος στη χώρα μας  , το κεφάλαιο και τα ποικιλόχρωμα  και παρδαλά  πολιτικά γιουσουφάκια του και όλος ο  αστικός μηχανισμός εξουσίας,   θα παίξουν τα ρέστα τους.

Όπως τεχνητά διόγκωσαν το έλλειμμα του 2009, για να διευκολύνουν επικοινωνιακά το  πέρασμα των πιο βάρβαρων μέτρων που γνώρισε ο λαός μας μετά τη ναζιστική κατοχή...
Όπως ασκούν την ιδεολογική τρομοκρατία της «χρεοκοπίας» πριν από κάθε δόση του επαίσχυντου δανείου που σύναψαν ( θυμηθείτε τι γίνεται μέχρι το παραπέντε πριν από κάθε δόση)  για να πάρουν ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα κάθε φορά κοκ...
Έτσι θα συνεχίσουν και στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον .
Μάλιστα τούτη τη φορά, καθώς νοιώθουν πλέον στο σβέρκο τους την καυτή ανάσα  οργής ενός ολόκληρου λαού, καθώς βλέπουν τις αντιστάσεις να δυναμώνουν , καθώς βλέπουν το στρατόπεδο των δειλών και προσκυνημένων  να αραιώνει ταχύτατα,  θα προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερους εκβιασμούς.

Ήδη σχεδιάζουν να  προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα (σε συνεργασία με την τρόικα –αφού όλα είναι σχεδιασμένα)  σε  κάποιας διάρκειας στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ώστε να δημιουργήσουν κλίμα πανικού στην κοινωνία.

Θα είμαστε έτοιμοι . Με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα.

Το αίτημα:
 ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ 

πρέπει να δονεί κάθε συγκέντρωση, κάθε συλλαλητήριο στη χώρα μας.

Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος για την τάξη μας, για τους εργαζόμενους, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τη νεολαία μας, για την κοινωνία μας.

Όχι γιατί έτσι  το θέλουμε εμείς...

Αλλά γιατί έτσι επιτάσσει  πλέον η συνέχεια της ίδιας της ζωής σ' αυτή τη χώρα.

Στον όμορφο αυτόν αγώνα για τη ζωή μας, για τα  παιδιά μας , για το λαό μας , για τα δίκαια της τάξης  μας , για την πατρίδα μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ , ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!