Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μπήκαν στα σπίτια οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ!


Ήρθε η ώρα ανατροπής με πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Με το άθλιο χαράτσι στα σπίτια του λαού, τα άλλα μέτρα άγριας φοροκλοπής, τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τις νέες μεγάλες περικοπές στους μισθούς, την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων προς όφελος των επιχειρησιακών , η κυβέρνηση και η ιερή συμμαχία κεφαλαιου , ΕΕ, ΔΝΤ  δείχνει καθαρά ότι στόχος τους είναι η μαζική πτώχευση  των εργαζομένων και του λαού , προς όφελος  των τραπεζιτών τοκογλύφων και των πολυεθνικών-αρπαχτικών.

Και όλα αυτά , ενώ η ανεργία σαρώνει, τα σχολειά ανοίγουν χωρίς βιβλία και τα νοσοκομεία κλείνουν ή διαλύονται.

Σήμερα μάλιστα ξεκαθαρίζεται  όλο  και περισσότερο ότι η αφαίμαξη αυτή του λαού δεν οδηγεί στη «σωτηρία της χώρας», αλλά έχει ρότα την ανοικτή χρεοκοπία της χώρας και τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου.  

Ήρθε η ώρα ενός πανεργατικού , παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ξεπεράσει –σε έκταση, αποφασιστικότητα , οργάνωση και κυρίως πολιτικό περιεχόμενο –όλες τις μέχρι τώρα κορυφώσεις του αγώνα.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, σωματεία , συνελεύσεις , συνδικάτα και άλλοι φορείς δηλώνουν ελπιδοφόρα «δεν πληρώνω»!

Είναι αποφασιστικά αναγκαίο να υψωθεί συλλογικά ένα μέτωπο αγώνα «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε, ανατρέπουμε!».

Ανατρέπουμε την κυβέρνηση, διώχνουμε την τρόικα ΕΕ και ΔΝΤ και το μαύρο μέτωπο  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.

Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσει  μαζικά το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  για ανυπακοή  και αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

Για παύση πληρωμών στους τραπεζίτες και διαγραφή του χρέους
για ρήξη και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ
για  εθνικοποίηση  χωρίς αποζημίωση  και με εργατικό έλεγχο των τραπεζών,των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
για ριζική ανακατανομή  του πλούτου με αύξηση μισθών, συντάξεων και δημοσίων δαπανών (που καλύπτουν ανάγκες και δίνουν δουλειές),
με άγρια φορολόγηση του κεφαλαίου και κτύπημα  των κερδών του
για κατάργηση των χρεών ανέργων και φτωχών στις τράπεζες.

Με όπλο ένα ενωτικό πολιτικό μαζικό κίνημα, με τα δικά του όργανα απόφασης και πάλης , για μια πραγματική δημοκρατία, όπου ο λαός θα αποφασίζει ο ιδιος για τη ζωή και το μέλλον του.

Για την ανατροπή του καπιταλισμού της κρίσης και της εξαθλίωσης

Πηγή: Από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΠΡΙΝ" 18/9/2011