Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Από 1η Νοεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή του βαθμολόγιου-μισθολόγιου –φτωχολόγιου


Από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα η επανακατάταξη των υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο, ώστε να  εφαρμοστεί μετά το νέο μισθολόγιο –φτωχολόγιο με αναδρομική ισχύ από 1ης Νοέμβρη.
Η μείωση των αποδοχών  όπως είναι γνωστό φτάνει σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων  και το 60%!
Ιδιαίτερα πλήττονται εργαζόμενοι που ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που λάμβαναν συγκριτικά με άλλους υψηλά επιδόματα.

Η "ντρίπλα" που έκανε η κυβέρνηση και μάλιστα  με αισχρό τρόπο την παρουσίασε σαν παραχώρηση -διευκόλυνση (!) προς τους δημοσίους υπαλλήλους είναι ότι:
Το ανώτατο όριο της μείωσης των αποδοχών μέχρι και την 1η Νοεμβρίου του 2012 θα είναι μέχρι 25% σε σχέση με τις αμοιβές που λαμβάνουν τώρα . Εάν το ποσό των απωλειών ξεπερνά το 25%, τότε κατανέμεται ισόποσα τα δύο επόμενα χρόνια (2012-2013)!!!
Επίσης περιελήφθη διάταξη  στο νόμο, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα υπογράψουν άμεσα προγραμματική σύμβαση, με την οποία θα καθορίζουν τους όρους «διευκόλυνσης» στην αποπληρωμή των δανείων από ιδιωτικές τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που έχουν συνάψει δημόσιοι υπάλληλοι εν ενεργεία καθώς και... όσοι τεθούν σε εφεδρεία!!!

Η εφαρμογή του εκτρωματικού αυτού νόμου πέρα από την  καρατόμηση μισθών συντάξεων και τη  φοροληστεία που επιβάλλει,  εξουθενώνοντας κυριολεκτικά το λαό , ανοίγει τις πύλες της κόλασης (εφεδρεία –απολύσεις ) για χιλιάδες εργαζόμενους

Χρέος όλων μας να μπλοκάρουμε  με κάθε τρόπο την εφαρμογή αυτού του εκτρώματος  και με αναβάθμιση του αγώνα μας να ανατρέψουμε τη χούντα κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ, καθώς και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδια πολιτικής.