Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ!!!



Από τη συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας «ΕΡΚΥΝΑ» ένα επίκαιρο κείμενο


Την 28η Οκτωβρίου 1940, σύσσωμος ο ελληνικός λαός αναφώνησε «ΟΧΙ» στην επέλαση των στρατευμάτων του Άξονα.
Η χώρα μας, χωρίς να διαθέτει τα τεράστια πολεμικά μέσα των εισβολέων Ιταλών και με μόνα όπλα της την ψυχή και τη γενναιότητα του λαού της, είπε ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, καταφέρνοντας, στο μέτωπο της Αλβανίας, καίριο κτύπημα στις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, σε σημείο ταπείνωσης, γεγονός που ανάγκασε τον επίσης δικτάτορα της Γερμανίας, τον Χίτλερ, να ανασυντάξει τα πολεμικά του πλάνα και να προστρέξει σε βοήθεια του φανφαρόνου συμμάχου του. 
Δεν αναφέρεται στην ιστορία των Εθνών πιο λακωνικό, πιο εύγλωττο αλλά και πιο πειστικό παγκόσμιο κήρυγμα.
Δύο μόνο συλλαβές το αποτελούσαν: «ΟΧΙ»!
Κι όμως, αυτές οι δύο συλλαβές είχαν τη δύναμη να διασπάσουν το σιδηροπαγή μηχανισμό της υλικής βίας, και ανύψωσαν στα ζοφερά μεσούρανα του πλανήτη μας την ηλιοστάλακτη σημαία της ηθικής πίστης!
Ο ελληνικός σπινθήρας αναφλόγισε ξανά στα βασανισμένα στήθη εκατομμυρίων ανθρώπων, τη μισοσβησμένη θρυαλλίδα της ελπίδας.
Την 28η Οκτωβρίου 1940, η Ελλάδα βροντοφώναξε :
«ΟΧΙ», ΔΕ ΘΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!
«ΟΧΙ»,ΔΕ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ»!
«ΟΧΙ», ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΥΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΤΕΝΟΚΑΡΔΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!
Την 28η Οκτωβρίου 2011, 71 χρόνια μετά, τα ίδια συμφέροντα παραδίδουν την Ελλάδα αμαχητί σε ιδιότυπο καθεστώς πλήρους υποτέλειας!
Απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας, που επιτεύχθηκε στα τραπέζια των «διαπραγματεύσεων»! Και πλασάρεται απ’ τους κυβερνώντες ως το μεγαλύτερο επίτευγμα των διαπραγματεύσεων αυτών, που πραγματοποιούνται ερήμην του λαού και ψηφίζονται με σχετική πλειοψηφία βουλευτών που τρέμουν για τις θέσεις τους!
Που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, γιατί έχουν νιώσει την μήνιν όλων των λαϊκών στρωμάτων!
Την ιδιαίτερη αυτή μέρα, ο ελληνικός λαός καλείται ξανά να πει «ΟΧΙ»!
Πιο μεγάλο αυτή τη φορά!
«ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας, «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας!
Γιατί αυτό το «ΟΧΙ» θα είναι καθοριστικό για τη διατήρηση της χώρας μας, για τη διατήρηση της Ζωής και της Ελπίδας για τα παιδιά μας!
Χωρίς αυτό το «ΟΧΙ», παραδίδουμε τα όπλα, σηκώνουμε λευκή σημαία, χανόμαστε!
Ναϊάδα