Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα παπούτσια στο χέρι!


Η απόφαση του Παπανδρέου να αποφύγει τις εκλογές, όπου τον περιμένει μια συντριπτική ήττα και να  προκρίνει  το δημοψήφισμα (που όμως δεν γνωρίζουμε με ποιο ερώτημα θα το μεθοδεύσει!!!)  συνιστούν ένα ωμό εκβιασμό του ελληνικού λαού.

Μπροστά σε αυτό το δημοψήφισμα, κυβέρνηση, ΕΕ και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τα ψέματα,  τις απειλές, την προβοκάτσια σε μια προσπάθεια έστω και οριακά να υφαρπάξουν το ΝΑΙ στη νέα δανειακή σύμβαση, που θα υποθηκεύει την εθνική  κυριαρχία της  χώρας και θα την μετατρεπει σε προτεκτοράτο, θα εξαθλιώνει το λαό  και θα επιβάλει τον εργασιακό   μεσαίωνα.

Θα χρησιμοποιήσουν την  άκρατη  καταστροφολογία (όπως κάτι ανάλογο επιχείρησαν  με το περιβόητο σχεδιο Ανάν στην Κύπρο)  σε μια προσπάθεια να  αποφύγουν την  περίπτωση  ο λαός να καταψηφίσει τη  νέα δανειακή σύμβαση.

Για αυτό επιμέναμε από αυτό εδώ  το ιστολόγιο (πχ κλικ εδώ),  ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να πέσει κάτω από την ασφυκτική πίεση του εργατικού και λαϊκού  κινήματος και μιας γενικής πολιτικής απεργίας διάρκειας, όταν οι δυνάμεις της κοινοβουλευτικής αριστεράς, μη έχοντας εμπιστοσύνη στη δυναμική του κινήματος, ζητούσαν εκλογές για να βελτιώσουν τη θέση τους στο πολιτικό σκηνικό .
Ο Παπανδρέου  θα έκανε εκλογές μόνο όταν του το ζητούσαν τα μεγάλα αφεντικά του.

Μόνη λύση τώρα είναι ένταση των αγώνων  για την ανατροπή της κυβέρνησης,  για την ανατροπή της χούντας Κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ .

Ακόμα και  σε δημοψήφισμα να οδηγήσει το λαό ο Παπανδρέου (εκτός αν σχεδιάζει ένα   επιμέρους ψευτοδημοψήφισμα ), εμείς εκτιμούμε ότι  ήρθε η ώρα ο Ελληνικός λαός με ένα περήφανο και στεντόρειο ΟΧΙ να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι !!!

Στο χέρι της κοινής δράσης της Αριστεράς και του ταξικού εργατικού κινήματος  αλλά και  του ευρύτερου λαϊκού κινήματος είναι να τους στείλει  στον αγύριστο!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.