Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Απόφαση – Διαμαρτυρία της κοινής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου Μυτιλήνης.


Είχαμε υποσχεθεί ότι θα παρακολουθήσουμε το θέμα με ενδιαφέρον ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σημερινή απόφαση από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ΚΛΙΚ ΕΔΩ


                               Απόφαση – Διαμαρτυρία
της κοινής Γενικής  Συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο  Μυτιλήνης.

Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης τον τελευταίο καιρό πέρα από την  λεηλασία των μισθών και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, βιώνουμε ένα ασφυκτικό κλίμα τρομοκράτησης από την μεριά της διοίκησης που δεν έχει προηγούμενο. Με αλλεπάλληλα και επαναλαμβανόμενα περιστατικά ο νέος διοικητής προσπαθεί να στήσει ένα πνιγηρό εργασιακό περιβάλλον  με εμφανή στόχο να εκφοβήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους.

   Χαρακτηριστικά περιστατικά που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση  είναι:

-Σε κάθε ευκαιρία θυμίζει στους εργαζόμενους ότι «…υπάρχει και η εφεδρεία…»

-Προκειμένου να πειθαρχήσουμε στο εργασιακό μοντέλο που οραματίζεται δηλαδή «…να μάθουμε να δουλεύουμε με ελάχιστο μισθό, με λιγότερο προσωπικό και να αποδίδουμε περισσότερη  και ποιοτικότερη εργασία …» συνεχώς μας ενημερώνει για τους μισθούς της Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Διατυπώνει προκλητικά ερωτήματα όπως «…κατά πόσο θα είσαστε ευχαριστημένοι με μισθό 250€…» και στο βαθμό που διατυπωθούν από την πλευρά των εργαζομένων αντιρρήσεις τους  επαναφέρει στην πραγματικότητα με λεγόμενα όπως «...πέρασε ο καιρός  του  μιλφέιγ τώρα είμαστε στην εποχή του λουκουμά…»

-Τις τελευταίες μέρες κατά την διάρκεια της κατάληψης που έγινε με απόφαση Γενικών Συνελεύσεων των δύο σωματείων, της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσ. Μυτιλήνης επανειλημμένα ο διοικητής απευθύνθηκε με ανακριτικό και στοχευμένο τρόπο σε  εργαζόμενους που είχαν ενεργητική συμμετοχή στην κινητοποίηση ζητώντας τα  στοιχεία τους!!!

-Επίσης επικαλούμενος εντολή του υπουργείου, έστειλε τελεσίγραφο στους δύο συλλόγους ότι θα καλέσει εισαγγελέα «…για παρεμπόδιση εσόδων…».

   Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πως η ένταση του αυταρχισμού αποτελεί κυβερνητική πολιτική, όμως αναρωτιόμαστε τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο αποτελούν  εφαρμογή αυτής της πολιτικής ή εδώ υπάρχει επιπλέον η προσωπική επιλογή της διοίκησης «να  φανεί  βασιλικότερη του βασιλέως»

   Εμείς οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και διάσπασης των εργαζομένων θα πέσει στο κενό. Ήδη όλες οι μέχρι σήμερα απόπειρες μεταφέρθηκαν στα συλλογικά όργανα των σωματείων μας ώστε να λάβουν την  κατάλληλη απάντηση.

Θέλουμε να ενημερώσουμε την διοίκηση ότι:
1.     Γνωρίζουμε πολύ καλά το «τι Νοσοκομείο χρειάζονται οι πολίτες της Λέσβου», γιατί εκτός από εργαζόμενοι είμαστε -εμείς και οι οικογένειές μας- χρήστες των υπηρεσιών που προσφέρει και μάλιστα με επίγνωση των νησιωτικών περιορισμών. Σίγουρα πάντως ο δρόμος για αυτό το νοσοκομείο δεν περνά μέσα από τις περικοπές τις συγχωνεύσεις και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.
2.     Η κυβέρνηση που εκπροσωπεί μας έχει μαυρίσει την ψυχή και τα όνειρα μας, όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας μαυρίσει και την καθημερινότητα μας.
3.     Έχουν περάσει περισσότεροι από 15 διοικητές τα τελευταία 25 χρόνια με πολλούς από αυτούς είχαμε έντονες, έως ακραίες πολλές φορές αντιπαραθέσεις, δεν δημιουργήθηκαν όμως ποτέ προϋποθέσεις ώστε να τεθεί Θέμα – Αίτημα  «να φύγει ο διοικητής». Εμείς οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούμε να αλλάξει αυτή η παράδοση, όμως δεν μπορεί να συνεχίσουν οι πρακτικές και μεθοδεύσεις τρομοκράτησης.
4.     Αυτές οι πρακτικές θα πέσουν στο κενό δεν θα βρουν «πρόθυμους», αντίθετα θα ενδυναμώσουν την αντίσταση, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
5.     Απόφαση της γενικής μας συνέλευσης είναι: Καμία εφεδρεία, Καμία συνδικαλιστική δίωξη, η τρομοκρατία δεν θα περάσει, κανένας εργαζόμενος μόνος του.

Παράλληλα η κοινή Γενική συνέλευση των δύο Συλλόγων του Νοσοκομείου -Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου & Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου . Μυτιλήνης- αποφάσισε την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων (παράδειγμα: διαδήλωση κατά την ημέρα παρέλασης στις 8 Νοεμβρίου). Στα πλαίσια αυτά θεωρεί απολύτως απαραίτητο τον συντονισμό όλων των εργατικών και επαγγελματικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εμπόρους  βιοτέχνες, αγρότες κλπ. Για το σκοπό αυτό  τα καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη   2-11-2011 6μμ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου  Μυτιλήνης (3ος όροφος).  ΚΛΙΚ ΕΔΩ