Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ 15/10

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19-20/10

Χωρίς υπερβολή πρέπει να πούμε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο σύνολο της κοινωνίας, η διάλυση της ζωής μας και η απουσία σοβαρής προοπτικής για λύση των προβλημάτων μας, αδιαμφισβήτητα δείχνει ότι η ερχόμενη γενική απεργία είναι η σημαντικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων. Η μαζική συμμετοχή και η σωστή οργάνωση από πλευράς των εργαζομένων θα καθορίσουν και τη συνέχεια του αγώνα μας. Ένας αγώνας επιβίωσης που για εμάς στην Ψυχική Υγεία, την Πρόληψη και Απεξάρτηση έχει αρχίσει εδώ και δύο μήνες σχεδόν. Ένας αγώνας στον οποίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν μπει τεράστια κομμάτια της κοινωνίας λόγω των βάρβαρων μέτρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας. Η 48ωρη γενική απεργία είναι μια ευκαιρία να συντονιστούν ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια στο δρόμο και ευκαιρία για εμάς να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για το χτίσιμο ενός μετώπου για την Υγεία.

Οι Δομές Ψυχικής Υγείας κρέμονται από μία κλωστή, απλήρωτοι, δίχως χρήματα για τις βασικές ανάγκες των ληπτών, χωρίς κανένα σχεδιασμό ούτε καν για το άμεσο μέλλον. Τα Κέντρα Πρόληψης «δεν υπάρχουν» αφού στο νέο νόμο περί ναρκωτικών δεν αναφέρονται καν. Οι συνάδελφοι στο ΚΕΘΕΑ, λιγοστοί για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, το Νοέμβρη θα βρεθούν και εκείνοι απλήρωτοι. Ο ΟΚΑΝΑ τεμαχισμένος, οι εργαζόμενοι και όσοι συμμετέχουν στα προγράμματα εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Αφού λοιπόν το Υπουργείο Διάλυσης της Υγείας δεν ρωτάει κανένα από εμάς για τα «μεγαλόπνοα» σχέδια που έχει(περικοπές, εφεδρεία, συγχωνεύσεις, ενιαίο μισθολόγιο και σε ΝΠΙΔ, πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί για το 2012) εμείς τι μπορούμε πια να περιμένουμε από ένα επιτελείο εγκληματιών που μας σπρώχνουν στον γκρεμό;

Η απάντηση είναι: ΤΙΠΟΤΑ! Είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν το ίδιο μας κάνει. Η ζημιά είναι ακριβώς η ίδια για τις δουλειές μας, για τους λήπτες, για τα δικαιώματά μας, για τη ζωή μας. Τέρμα στα ψέματα και τις υποσχέσεις, καιρός να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί, να τους διώξουμε από τις καρέκλες τους για να μην τους αφήσουμε να μας εξαθλιώσουν. Αν θέλουμε να συζητάμε για το πως πρέπει να γίνεται η δουλειά μας σωστά χρειάζεται πρώτα να παλέψουμε για να έχουμε δουλειά και ένα σωστά οργανωμένο Κοινωνικό Κράτος. Όποιος είναι εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια είναι ενάντια στους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη μια πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Δεν ζητιανεύουμε ψίχουλα για λειτουργικά και μισθούς. Δεν διαπραγματευόμαστε αν και πως θα υπάρξουμε γιατί με τα μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν θα υπάρχουμε καθόλου. Αν τους αφήσουμε θα μας πάρουν τα πάντα και για πάντα!


Στην σύσκεψη του Συντονιστικού το Σάββατο 15/10 καταλήξαμε στις παρακάτω προτάσεις προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία:
-Συμμετοχή ΟΛΩΝ στην 48ωρη Γενική Απεργία 19 και 20/10. Όχι μόνο να μην πάμε στη δουλειά αλλά να κατέβουμε όλοι στη διαδήλωση συμμετέχοντας στο ενιαίο μπλοκ του Συντονισμού των σωματείων μας.
-Την Τετάρτη 19/10 προσυγκέντρωση στο ΥΥΚΑ στις 10.00πμ όπου θα βρεθούμε με σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία και γιατρούς. Προχωράμε προς Πατησίων και Στουρνάρη για να ενωθούμε με το κύριο όγκο της διαδήλωσης. Πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.
-Την Πέμπτη 20/10 συγκέντρωση στην Πλ.Συντάγματος Σταδίου & Καραγιώργη Σερβίας στις 11.00πμ. Στην πλατεία καλούν, αυτή τη μέρα και ώρα, σε συγκέντρωση ΟΛΑ τα σωματεία, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια.
-Επειδή χρειάζεται κλιμάκωση συνεχίζουμε με δικές μας κινητοποιήσεις κάθε εβδομάδα από δω και πέρα. Στο επόμενο συντονιστικό συζητάμε και καταλήγουμε σε αποφάσεις για επόμενες απεργίες στο χώρο και όποια άλλη μορφή αγώνα έρθει με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και δ.σ. σωματείων.
- Επόμενο Συντονιστικό Παρασκευή 21/10 στις 5.00μμ στο ΕΚΑ.

Για τη συναυλία στις 18/10, που αποφασίσαμε σε προηγούμενο συντονιστικό, αναβάλλεται η πραγματοποίησή της. Υπάρχουν οικονομικές και τεχνικές δυσκολίες(μεγάλο κόστος για το χώρο και τον εξοπλισμό) που καταστούν αδύνατη τη διεξαγωγή της στην παρούσα φάση. Επιπλέον χρειάζεται να επενδύσουμε τις δεδομένες δυνάμεις μας στις εξελίξεις που τρέχουν, για την επιτυχία δηλαδή τόσο της 48ωρης Γενικής Απεργίας όσο και των επόμενων δικών μας κινητοποιήσεων. Δεν προτείνουμε την ακύρωση αλλά την αναβολή της συναυλίας σε περίπου ένα μήνα από τώρα, για να ανταποκριθούμε στη οργάνωσή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συνάδελφοι, η βαρβαρότητα είναι εδώ: οι Τροϊκανοί και η κυβέρνησή τους, χυδαίοι γιάπηδες, αποκτηνωμένοι τεχνοκράτες, κάνουν «προσθέσεις και αφαιρέσεις» με τις οποίες καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές. Οδηγούν στη μεγαλύτερη σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην καταστροφή της ζωής μας.

        Δεν πρέπει να τους αφήσουμε γιατί τι άλλο πια έχουμε να χάσουμε...

Στα μέτρα απαντάμε με συντονισμένες, μαζικές κινητοποιήσεις
Εμπρός για Διαδηλώσεις- Απεργίες- Καταλήψεις

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19& 20/10
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00ΠΜ ΥΥΚΑ
ΠΕΜΠΤΗ 20/10 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΑΔΙΟΥ & Κ.ΣΕΡΒΙΑΣ 11.00ΠΜ

Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων