Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, 16-11-2011


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, 16-11-2011

 ΚΛΙΚ ΕΔΩ

                                     ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
 «Υποβολή αιτήματος από την Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας με θέμα {ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ}».
                                    Εγκρίνει:
1. την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος :
                                ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή, που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή δε συμφωνεί. Σ' αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για: την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (ηλεκτρολογική, νομική υπηρεσία), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσοι θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ.
·         Το Δημοτικό Συμβούλιο παράλληλα, στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται να πληρώσουν.
·  Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
2. Την συγκρότηση κοινής επιτροπής, αποτελούμενης από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  και εκπρόσωπο της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας, για την ενεργή συμπαράσταση στους δημότες μας που πλήττονται από το συγκεκριμένο μέτρο.
3. Την παροχή  Νομικής συνδρομής από την Νομική  Υπηρεσία του Δήμου  σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας, προς τους δημότες που θα χρειαστούν βοήθεια.
4. Την διάθεση χώρου εντός του Δήμου,  για την γραμματειακή υποστήριξη των δημοτών, με εθελοντική εργασία τόσο από υπαλλήλους του Δήμου όσο και από δημότες.
Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΛΑΖΑΡΟΣ  ΠΙΠΙΛΙΔΗΣ