Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι “Πυροβολούν” την Αλήθεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ;



Απάντηση στο ανώνυμο και χυδαίο σχόλιο του www.Lesvosnews.net με τίτλο  Γιατί “πυροβολούν” το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης (;) με το οποίο ο συντάκτης ανέλαβε την υπεράσπιση της διοίκησης Νοσοκομείου και παράλληλα να  συκοφαντήσει τους δύο συλλόγους (ιατρών και λοιπών εργαζομένων).

-         Το σχόλιο επικαλείται «αρκετά επώνυμα e-mail» εργαζομένων του νοσοκομείου που επακολούθησαν την καταγγελία των συλλόγων για αυταρχισμό, όμως ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.
-         Η καταγγελία προς τον διοικητή έγινε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση Γενικής Συνέλευσης και μάλιστα από τις πλέον μαζικές. Εμείς περιμένουμε έστω (1) ΕΝΑ επώνυμο e-mail που να αμφισβητεί έστω και (1) ΜΙΑ λέξη από τα καταγγελλόμενα των συλλόγων.
-         Επειδή ο γκαιμπελίσκος που συνέταξε το σχόλιο ρωτά και ξαναρωτά τι είναι ψέμα από όσα αναφέρει εμείς του απαντούμε ΟΛΑ.
-         Εμείς καταγγείλαμε με γεγονότα ότι  βιώνουμε ένα ασφυκτικό κλίμα τρομοκράτησης από την μεριά της διοίκησης που δεν έχει προηγούμενο. αναφέραμε ότι σε κάθε ευκαιρία θυμίζει στους εργαζόμενους ότι «…υπάρχει και η εφεδρεία…», «…να μάθουμε να δουλεύουμε με 250€…», ότι επανειλημμένα κατά την διάρκεια της κινητοποίησης μας  προσπάθησε να  τρομοκρατήσει εργαζόμενους που είχαν ενεργητική συμμετοχή  ζητώντας  τα  στοιχεία τους!!! κ.α. Αντί να δοθεί απάντηση επί αυτών ο αφηγητής της επιχειρηματολογίας της διοίκησης βάζει στο στόμα μας πράγματα που ουδέποτε έχουμε πει, όπως:
§         «“Πυροβολούν” το νέο Διοικητή καταλογίζοντάς  του ανεπάρκεια»
§         «το ελληνικό δημόσιο του πληρώνει τα έξοδα σπιτιού στη Μυτιλήνη»
-         Το μενού συνεχίζει με μπόλικο λαϊκισμό με έγκυρες πληροφορίες εργαζομένων  που είναι σε θέση να ανοίξουν το ψυγείο του διοικητή, και να μπουν στη κουζίνα να δουν ότι φτιάχνει μόνος τον καφέ του και μια σειρά άλλα φαιδρά.
-         Κεντρική βέβαια θέση στο χυδαιολόγημα έχει η συκοφάντηση:
1.      «ότι κάποιοι θέλουν να διαβάλουν το νέο Διοικητή γιατί τους «χάλασε» συνήθειες πολλών ετών που έχουν να κάνουν με τη «λούφα» και την «διαφάνεια». Εδώ και αρκετές μέρες ο εργασιακός χώρος του Νοσοκομείου “βράζει”». 
2.      «Ο πρώτος τομέας σύγκρουσης της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου ήταν το τσιγάρο… ότι θέλησε να εφαρμόσει  το Νόμο».
3.      «Όμως ο μεγάλος πόλεμος και τα χτυπήματα στο νέο Διοικητή ξεκίνησαν όταν θεσπίστηκαν περισσότερες δικλίδες ασφαλείας για διαφάνεια στις προμήθειες των νοσοκομείων. Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους… (μπλόκο σε παρτίδα 60.000 ευρώ για  ορθοπεδικό υλικό…)»
4.      «Η πρόθεση της νέας Διοίκησης να μετακινήσει  υπαλλήλους που κάθονται… σε τμήματα που έχουν δουλειά και τρέξιμο αποτέλεσε αιτία πολέμου για τους συνδικαλιστές».
Καταρχήν ελπίζουμε ο συντάκτης να είναι σε θέση να αποδείξει όταν χρειαστεί όσα καταγγέλλει.  Ωστόσο εμείς απαντάμε:
1.      ποτέ δεν τέθηκε θέμα τσιγάρου από κάποιο συνδικαλιστικό όργανο και βεβαίως «το κάπνισμα  δεν μπορεί να επιτρέπετε  μέσα στο νοσοκομείο» και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είχε απόλυτη εφαρμογή.  Το μοναδικό θέμα  που τέθηκε από εργαζόμενους είναι ότι δεν είναι λογικό να απαγορεύεται στην αυλή!!!, ότι το νοσοκομείο είναι ένας εξαιρετικά στρεσογόνος χώρος για ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει κάποιος χώρος κατάλληλος για τον σκοπό αυτό.
2.      Χαιρετίζουμε οποιαδήποτε ενέργεια βάζει φρένο στα τρωκτικά που λυμαίνονται την υγεία (φακελάκια, προμήθειες κλπ). Ζητάμε το μπλόκο στην παρτίδα των 60.000 ευρώ για  ορθοπεδικό υλικό να μην σταματήσει εκεί αλλά να καθίσουν και κάποιοι   στο σκαμνί. Ελπίζουμε  αυτή η είδηση να μην έχει μόνο, επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και να μην έχει την τύχη του σκανδάλου με τα Οξυγόνα.
3.      Σε όλες τις διοικήσεις τα τελευταία 8 τουλάχιστον χρόνια έχουμε θέση το θέμα εργαζομένων που κάνουν αλλότρια καθήκοντα ή που δεν εργάζονται στο νοσοκομείο όπως θα έπρεπε, μέχρι σήμερα καμιά από αυτές ούτε η σημερινή δεν έχει ανταποκριθεί. Ως εκ’ τούτου η πρόθεση της νέας Διοίκησης να μετακινήσει  υπαλλήλους στην παραπάνω λογική, για την ώρα  παραμένει, απλώς πρόθεση.
4.      Τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν είναι για να υποστηρίζουν ιατρικά, νοσηλευτικά ή άλλα λάθη και παραλείψεις, δεν είναι για να συγκαλύπτουν παραβατικές συμπεριφορές,  όμως δουλειά των σωματείων μας είναι να αποκαλύπτουν την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις γεννά τα λάθη και τις αστοχίες.
5.      Δεν μας ενδιαφέρει ο παλαιοκομματικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός που εξέθρεψε κηφήνες και διαπλεκόμενους. Ο σύλλογος μας είναι ίσως ο μόνος που κατήγγειλε ρουσφετολογικές προσλήψεις όταν η συνήθη πρακτική είναι «αφού οι προσλήψεις έστω με ρουσφέτια θα βοηθήσουν η δουλειά να επιμεριστεί σε περισσότερους εργαζόμενους δεν μιλάμε για το θέμα». Με την ευκαιρία όμως λέμε ότι επειδή για αυτή την κατάσταση δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι αλλά οι κυβερνητικοί κάθε φορά κομματάρχες, όταν τεθεί θέμα εφεδρείας ή απόλυσης θα υπερασπιστούμε μέχρι και την τελευταία θέση εργαζόμενου.
6.      Στις κρίσεις διοικητών, ο προηγούμενος διοικητής αναβαθμίστηκε γιατί το νοσοκομείο αξιολογήθηκε και κατετάγη 2ο σε όλη την Ελλάδα. Ρωτάμε λοιπόν μπορεί αυτό να είναι έργο -μόνο- ενός διοικητή με θητεία  μικρότερη από 1,5 χρόνο; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος, ο οποίος και ευχαρίστησε το προσωπικό για τις προσπάθειες του κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του. Με αυτό δεν ισχυριζόμαστε ότι το νοσοκομείο έχει λύσει τα προβλήματα του ή ότι δεν υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, άλλωστε εμείς πρώτοι αναδεικνύουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε να λυθούν.
7.      Είναι βέβαιο ότι εδώ και μέρες ο εργασιακός χώρος του Νοσοκομείου “βράζει” όχι γιατί υπάρχει αντίδραση στις ενέργειες του συλλόγου αλλά γιατί στην ιστοσελίδα του www.sernomy.gr έχει αναρτηθεί το Λιβελογράφημα του Lesvosnews.net. ως απόδειξη ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται»
Τέλος πιστεύουμε ότι το μοναδικό σωστό σχόλιο του Lesvosnews.net είναι ότι «είναι  λάθος της διοίκησης  που δεν ακόμη δεν έχει απαντήσει …», γιατί η διοίκηση οφείλει να πάρει θέση κατά πόσο ευσταθούν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα.
Θέλουμε λοιπόν να ζητήσουμε από τον διοικητή, να μην αναζητά την αναγνώριση και την υποστήριξή σε ανώνυμα χυδαιολογήματα  αλλά στους εργαζόμενους. Να εγκαταλείψει τον αυταρχισμό και να συμβάλει στην κατεύθυνση παροχής υψηλού επιπέδου υγείας,  δωρεάν και δημόσιας. Σε αυτό τον δρόμο θα είμαστε συνοδοιπόροι.
Μυτιλήνη 16-11-11

Το ΔΣ  του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΥΓ-Απαιτούμε από τον διαχειριστή του BlogLesvosnews.net” εφόσον αντέχει τον διάλογο να  δημοσιεύσει την απάντηση μας, και αυτή να μπει ως νέα καταχώρηση και όχι ως απάντηση στην προηγούμενη  ανάρτηση με τίτλο «ποιοι πυροβολούν τον διοικητή…»