Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι εξαιρούνται απο την εφεδρεία στο χώρο της Υγείας


Αφήνουμε τον  Α.Λοβέρδο  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  να το πει, μιας και σήμερα υπέγραψε σχετική εγκύκλιο που αργότερα θα την αναρτήσουμε στο ιστολόγιό μας.


«Πριν μπω στο χαιρετισμό που με κάλεσε ο κ. Δημόπουλος να κάνω και τον ευχαριστώ, θέλω να απευθυνθώ στους εκπρόσωπους του Τύπου να τους παρακαλέσω να αναζητήσουν μια εγκύκλιο που μόλις υπέγραψα, η οποία είναι εφαρμοστική του νόμου για την εφεδρεία. Μια εγκύκλιο, που αφορά μόνο το Ε.Σ.Υ. και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Αλληλεγγύης βάσει της συγκεκριμένης διάταξης του σχετικού νόμου, δεν αφορά τα υπόλοιπα.
Γιατί τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται εγκύκλιος είναι καθαρά τα πράγματα.
Να θυμίσω ότι έχουμε εξαίρεση και η εγκύκλιος το διατυπώνει αυτό με πολύ ειδικούς όρους των γιατρών και των νοσηλευτών, όπως ξέρετε, αυτά είναι πεντακάθαρα, αλλά η ερμηνευτική εγκύκλιος προσθέτει ως είχε ο Υπουργός την υποχρέωση να κάνει, για το Ε.Σ.Υ. και τις Μονάδες Κοινωνικής Αλληλεγγύης επαναλαμβάνω και τους φαρμακοποιούς, τους ψυχολόγους, τους βιοχημικούς, τους διαιτολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους τεχνολόγους Εργαστηρίων και τους τεχνολόγους των ακτινογραφιών»

Οπότε δεν εξαιρούνται- και έτσι επικρέμαται (η εφεδρεία)  ώς δαμόκλειος σπάθη επί της κεφαλής των- οι διοικητικοί υπάλληλοι των Νοσοκομείων και Μονάδων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι υπηρετούντες στις τεχνικές υπηρεσίες αυτών , καθώς και όλο το βοηθητικό προσωπικό.

Είπε κανείς ότι η εργασιακή εφεδρεία (δηλαδή η καλυμμένη απόλυση) δεν αφορά τα νοσοκομεία;
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ  ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!