Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΑΡΣΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"


Κάλεσμα για την Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 23/11, 8.30πμ στο Δώμα

Συνάδελφοι-συναδέλφισες! 

Το τελευταίο 20ήμερο βιώνουμε ένα καθαρό αστικό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!! 
Μετά από τις καθημερινές καταλήψεις υπουργείων, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου με την 48ωρη πανελλαδική απεργία,  την οργή λαού που διατράνωσε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο στις παρελάσεις της εθνικής εορτής,  η ελληνική ολιγαρχία πέρασε στην αντεπίθεση! 

Η νέα «εθνική κυβέρνηση ειδικού σκοπού/συνεργασίας»  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ανέλαβε δράση, και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά με τις εφεδρειακές απολύσεις, τα χαράτσια ΔΕΗ/έκτακτη εισφορά εφορίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με  ιδιωτικοποιήσεις, τις περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις, επειδή «δεν βγαίνουν τα νούμερα κι αυξήθηκε το έλλειμμα»!!! 
Να θυμίσουμε ότι ο Παπαδήμος ήταν ο  σκιώδης παραχαράκτης των στοιχείων εκείνων που έκριναν την καταστροφική είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ και το ευρώ. Είναι συνυπεύθυνος, μαζί με άλλους βέβαια στην ξεδιάντροπη ενίσχυση, βγάζοντας στο τέλος υποκριτικές κραυγές για να καλύψει το έγκλημα. 
Θα θυμίσουμε εδώ μονάχα, ότι οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι Μπόμπολας και Αγγελόπουλος άφησαν μετά το τέλος των Ολυμπιακών του 2004 φέσι στο δημόσιο όσο και το μισό χρέος με το οποίο μπήκε η χώρα μας στο Δ.Ν.Τ.  πριν από δυο χρόνια  (τώρα ανάλαβαν άλλοι τοκογλύφοι και το έχουν εν τω μεταξύ διογκώσει ακόμη περισσότερο  ). 
Μπροστά στο πλήθος των υποχρεώσεων λοιπόν που έχουν να διεκπεραιώσουν απέναντι στους ΕΕ-ΔΝΤ τοκογλύφους-«πιστωτές», είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη προσωρινή κυβέρνηση να γίνει μόνιμη χούντα  αλλά και στη συνέχεια η όποια επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει στο ίδιο αντιλαϊκό μοτίβο πολιτικής. 

Οι κοινωνικοί δείκτες όμως κάθε άλλο παρά ευοίωνοι είναι . Η ανεργία έχει εκτιναχτεί στο ένα εκατομμύριο, νούμερο ασύλληπτο. Η μαζική απόλυτη φτώχεια εξαπλώνεται σαν πανούκλα πανελλαδικά και  οι αυτοκτονίες ανέργων, πρώην μισθωτών, ελευθεροεπαγγελματιών που έκλεισε η επιχείρησή τους είναι καθημερινό φαινόμενο: 
α) μόνο στην Κρήτη πάνω από 20 πρώην ελευθεροεπαγγελματίες/βιοτέχνες έδωσαν τέλος στην ζωή τους τον τελευταίο χρόνο, 
β) αυξήθηκαν 40% οι αυτοκτονίες πανελλαδικά από το 2009).

Τα χαράτσια  διαδέχονται το ένα το άλλο σαν μακάβρια ιεροτελεστία και αφαιμάσσουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. 

Όλες αυτές οι θυσίες, που σύμφωνα με τους Παπαχελάδες/
ΤρεμοΠρετεντεροκαψήδες  θα κρατούσαν μονάχα 2 χρόνια, τώρα παίρνουν συνεχώς και νέα παράταση. Και δεν πρόκειται ποτέ να μπει ένα τέλος στην λιτότητα, καθώς μας λένε  θα έχει υπερδεκαετή διάρκεια  και στη συνέχεια, βλέπουμε… 

Στο χώρο του ΕΣΥ, που μας αφορά άμεσα, έχουν  ήδη εξαγγελθεί κλείσιμο νοσοκομείων, μείωση κλινών και δραστική περικοπή προσωπικού και κονδυλίων. Οι αμοιβές των εργαζόμενων έχουν περικοπεί…πέρα από  εκεί που πονάει και δεδουλευμένα καθυστερούν να πληρωθούν περισσότερο από ποτέ. Βασικό ιατροφαρμακευτικό υλικό απουσιάζει πολύ συχνά, με  επιχείρημα   ότι έτσι θα καταναλώνουμε λιγότερο . Οι προσλήψεις 1/10 συνιστούν ουσιαστικά κατέβασμα ρολών για πολλές μονάδες Υγείας .

Βέβαια, όπως και σε άλλους χώρους, τα λαμόγια  κυρίως από τη νέα πολυπληθή τάξη των «διευθυντών» του ΕΣΥ συνεχίζουν ανενόχλητα τη διαπλοκή με το ιδιωτικό κεφάλαιο,  με τη μορφή μιζών στις παραγγελίες αναλωσίμων/ εμφυτεύσιμων υλικών ενίοτε, καθώς και ετεροαπασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα με παχυλότατες αμοιβές . Επίσης συνεχίζουν να επιδίδονται μαζικά στον καθημερινό εκβιασμό των ασθενών, ληστεύοντας τους στην κυριολεξία με αντίτιμο την ζωή τους . Ελπίζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα ονόματα τους να είναι στη διάθεση του κινήματος και όχι βέβαια της ξεπουλημένης αστικής δικαιοσύνης που θα μπορούσε πολύ εύκολα, όλα αυτά τα χρόνια από συστάσεως του ΕΣΥ εάν υπήρχε η πολιτική βούληση, να διερευνήσει και εξαρθρώσει όλες αυτές τις «συμμορίες» . 

Όλα τα παραπάνω προοιωνίζουν πάντως το ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας  των υποδομών του συστήματος Υγείας, το οποίο δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με τον ιδρώτα του λαού αυτής της χώρας. Ιδιοκτήτες θα αναλάβουν γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου και διευθυντές μια σειρά από τα σημερινά λαμόγια και εναλλακτικά τα τέκνα τους .   

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί παρά να είναι μαζικά οργανωμένα και αποφασιστικά :
Κανένας εργαζόμενος στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση! 
Όχι στο κλείσιμο και την συγχώνευση των υπηρεσιών των μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.
Όχι στο νέο «ενιαίο μισθολόγιο». 
Άμεση αύξηση στις απολαβές μας ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς και τις συντάξεις μας, 1500 ευρώ βασικό μισθό για τον πρωτοδιοριζόμενο υγειονομικό ΔΕ (με αναλογική αύξηση στις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης).
Γενική απειθαρχία, άρνηση και διαγραφή του ίδιου του Χρέους και με μαζικούς όρους άρνηση πληρωμής των ληστρικών χαρατσιών που έχει επιβάλλει η εγχώρια και διεθνής χούντα. 
 Εθνικοποίηση τραπεζών . 
Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας .  
Ρήξη και έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ τώρα!
Καμία απόλυση από τα ιδιωτικά συνεργεία/εργολαβίες αυτή την στιγμή. Παλεύουμε να φύγουν οι εργολάβοι, με ταυτόχρονη κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό, όπου θα προηγηθούνε στις προσλήψεις οι εργαζόμενοι στις πρώην εργολαβίες.
Συγκροτούμε Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μέσα από την Γενική Συνέλευση των υγειονομικών, που θα προχωρήσει σε συντονισμό δράσης ενάντια στις εφεδρείες/απολύσεις με άλλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου που κατεβαίνουν σε απεργίες/κινητοποιήσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΑΡΣΥ