Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Συγκυβέρνηση ληστείας φτώχειας και ανεργίας.


ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ  η εγχώρια τρόικα άθλια όσο και η διεθνής

Προϋπολογισμό ακόμα πιο σκληρής φτώχειας παρουσίασε για το 2012 , η εγχώρια τρόικα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.
Ο προϋπολογισμός του μαύρου μετώπου προβλέπει παραπέρα φορολογική αφαίμαξη στους μισθωτούς, παραπέρα ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις , σφαγή σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, ασφαλιστικά ταμεία.
Στο πλαίσιο της νέας μεγάλης ιδέας για παραμονή στην ευρωζώνη, που εκφράζει η κυβέρνηση του τραπεζίτη  Παπαδήμου, τίθεται ο στόχος του «πρωτογενούς πλεονάσματος», που δήθεν προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Θα αποδειχθεί το πιο σύντομο ανέκδοτο του 2012, αφού θα συντριβεί στις μυλόπετρες  της ύφεσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του «πλεονάσματος» είναι διπλά αντιλαϊκός :
  • Αφενός τα έσοδα θα προκύψουν από τη λεηλασία εργαζομένων και αδυνάμων και από ένα αμόκ ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου,
  • Αφετέρου το όποιο πλεόνασμα προορίζεται για να αποπληρωθεί το χρέος στους τοκογλύφους
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια κοινωνική κόλαση με τη φτώχεια και την ερήμωση να επεκτείνονται παντού, την ανεργία να απογειώνεται (17,1% προβλέπει ο προϋπολογισμός, για επίπεδα μέχρι και 28% μιλούν ερευνητές του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), τα όνειρα νέων και μεγαλύτερων ακυρώνονται .

Για να περάσει αυτή η πολιτική, που υλοποιεί η απαράδεκτη Δανειακή Σύμβαση για το «κούρεμα» (που μας αλυσοδένει για δεκαετίες), ή άθλια ΕΕ εκβιάζει και απειλεί με μη καταβολή της 6Ης δόσης.
«Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε  μισθούς και συντάξεις», ξαναμπήκε μπροστά η πολυπαιγμένη κασέτα των δούλων πολιτικών και των παπαγάλων των ΜΜΕ.
Κι όμως είναι γνωστό ότι όλα τα λεφτά της 6ης δόσης θα πάνε για την εξυπηρέτηση του χρέους!

Η κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου επιδιώκει μέσα στις επόμενες βδομάδες να περάσει κρίσιμες  αντιλαϊκές αποφάσεις. 
Γι αυτό είναι επιτακτικά αναγκαίο να απαντήσει μαζικά και δυναμικά το μαζικό κίνημα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.
Η μάχη κατά της  Δανειακής Σύμβασης και του προϋπολογισμού, κατά της φυλακής του ευρώ και της ΕΕ, ενάντια στην εφεδρεία και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , η ανυπακοή στα χαράτσια , αποτελούν βασικά μέτωπα της εργατικής αντεπίθεσης.

Πηγή: Από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΠΡΙΝ" της 20 Νοεμβρίου 2012