Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους – να πληρώσουν τη κρίση τους


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 
συνάδελφοι  απολύθηκαν τις τελευταίες μέρες από την BASF τη ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ στη περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές.
Δεν είναι οι μοναδικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα και έρχονται να προστεθούν στη απλήρωτη εργασία σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στη περιοχή μας αλλά και στις απολύσεις συμβασιούχων στη δημόσια διοίκηση.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την εργοδοτική-διευθυντική αυθαιρεσία, την απόλυση και την ταυτόχρονη πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκια( ως επιχειρηματίες γαρ), πιο φτηνών  για τον εργοδότη, με κουτσουρεμένα δικαιώματα και χαμηλές απαιτήσεις!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
συγκυβέρνηση και εργοδότες σαρώνουν τα πάντα. Ισοπεδώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα προσπαθώντας ταυτόχρονα να πνίξουν αυτό που μπορεί πραγματικά να νικήσει την κανιβαλική  τους πολιτική: την αλληλεγγύη, την ελπίδα στον αγώνα ,την άποψη για το πώς οργανώνεται η δουλειά και τη δυνατότητα να έχουμε νίκες στο τώρα.
Οι απολύσεις της δικιάς τους κρίσης κάνουν  την εμφάνισή τους. Είτε στις επιχειρήσεις που «δεν έχουν δουλειά» είτε σε αυτές που έχουν υπερβολικά κέρδη. Είναι κοινό μυστικό ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου μας πολυεθνικές και μή, έχουν πληγεί λιγότερο από κάθε άλλο κλάδο το τελευταίο διάστημα.( Πάνω από τις πλάτες των σ/φων μας έχει περάσει η τεράστια αύξηση του τζίρου-κερδών των εταιρειών. Αυτό ισχύει και για  τους  απολυμένους σ/φους).  Θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση τους στην πλάτη μας σαν να μη θησαύριζαν τόσο καιρό από τη δική μας δουλειά ενώ την ίδια ώρα τα διευθυντικά στελέχη πουλάνε καλή συμπεριφορά στα αφεντικά για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και τους παχυλούς μισθούς τους……….

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
(φοροαπαλλαγές,  δις στους τοκογλύφους-τράπεζες, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , δουλειά μέχρι θανάτου κτλ.)
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, χρήματα υπάρχουν για να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά και μάλιστα με πολύ λιγότερο χρόνο εργασίας και σε πολύ καλύτερες συνθήκες μόνο που ονομάζονται «κέρδη» και «υπερκέρδη», μόνο που δίνονται στις τράπεζες και τη διαπλεκόμενη κρατικοδίαιτη-επιδοτούμενη «επιχειρηματική πρωτοβουλία».
Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ανατρέψουμε το εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται τόσο στην περιοχή μας όσο και παντού. Η επίθεση αφορά όλους μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Μπορούμε, όταν κι εφόσον συλλογικά θα υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους μας επιτίθενται.

Να μειωθούν τα κέρδη τους κι όχι οι θέσεις εργασίας!

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα, να καλέσουν συνελεύσεις για να παρθούν πρωτοβουλίες σε αγωνιστική κατεύθυνση το επόμενο διάστημα.