Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Προαναγγέλλουν ιδιότυπη στάση πληρωμών!

Το Δημόσιο θα πληρώνει όσο επαρκούν τα έσοδά του και αν αυτά υστερούν, αντίστοιχα θα μειώνονται και οι κρατικές δαπάνες!!!
 
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει με επείγουσα εγκύκλιό του,σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική",  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, προς τους γενικούς γραμματείς και τους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών όλων των υπουργείων, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι αν δεν υπάρχουν κονδύλια, δεν θα γίνονται πληρωμές και συνδέεται για πρώτη φορά ο ρυθμός των εισπράξεων με το ρυθμό των δαπανών.

 Το υπουργείο Οικονομικών φροντίζει να προϊδεάσει τον κρατικό μηχανισμό για το τι θα επακολουθήσει φέτος, γνωστοποιώντας ότι αν δεν υπάρχουν έσοδα στα κρατικά ταμεία, δεν θα γίνονται πληρωμές.

 Επίσης δεν είναι, σε καμία περίπτωση, δεδομένα τα κονδύλια που εγγράφηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό. «Η εγγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα πληρωμής» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πράγμα που σημαίνει ότι και οι αναγραφόμενες πιστώσεις του υπουργείου υγείας και οι κατανομές τους δεν είναι δεδομένο  ότι και θα εκτελεστούν!

Οι οδηγίες που δίνονται προς τους προϊσταμένους των υπουργείων και όλων των επιχορηγούμενων υπηρεσιών, είναι:
1. Να δεσμεύονται οι πιστώσεις στον προϋπολογισμό πριν από κάθε ενέργεια για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δαπάνης και όχι σε μεταγενέστερο χρόνο.
2. Να ελέγχεται η διαθεσιμότητα όχι μόνο των πιστώσεων του προϋπολογισμού αλλά και αυτή της επάρκειας ταμιακών διαθεσίμων. Η εγγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα πληρωμής, αφού η δυνατότητα αυτή εξασφαλίζεται μόνο αν υλοποιούνται οι προβλέψεις των εσόδων του προϋπολογισμού. Για το λόγο αυτό οι προβλέψεις του προϋπολογισμού θα πρέπει να επανεκτιμώνται σε τακτά διαστήματα και να λαμβάνονται μέτρα διόρθωσης.
3. Σε περίπτωση υστέρησης των εσόδων θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται ανάλογα το επίπεδο των δαπανών.
4. Να παρακολουθείται η μηνιαία εξέλιξη των δεσμεύσεων και να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα σε περίπτωση που σωρεύονται ανεξόφλητες υποχρεώσεις.

Έχουμε κατά επανάληψη καλέσει τα σωματεία των εργαζομένων να ασχοληθούν με το θέμα,  με αφορμή τις μειωμένες πιστώσεις του τομέα υγείας .
Καθε καθυστέρηση θα μας οδηγήσει μετά μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα , σε στάση πληρωμών από το κράτος προς τους εργαζόμενους   κλπ .

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) ασκεί εκβιασμό στους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και μικρομεσαίους  στέλνοντας το μήνυμα  ότι εφόσον δεν πληρώνετε τα απανωτά χαράτσια που σας επιβάλλουμε,   εφόσον δεν σκύβετε το κεφάλι με τις μειώσεις που μισθών και εισοδήματων που αποφασίζουμε,   δεν πρόκειται και μείς να σας πληρώσουμε, δεν πρόκειται να επιχορηγήσουμε τις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας κλπ .

Η αλήθεια είναι βέβαια  ότι έσοδα- ακόμα και παρά αυτή την ύφεση- έχουν,τα οποία προέρχονται και από τα ήδη εφαρμοζόμενα  αντιλαϊκά μέτρα , αλλά  τα εναποθέτουν στην παλάμη των τοκογλύφων και στο ταμείο διάσωσης των …τραπεζιτών!!

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η  απομάκρυνση  από την εξουσία της κυβέρνησης των Παπαδήμιων, του μαύρου συγκυβερνητικού μετώπου , καθώς και των κομμάτων που το απαρτίζουν, η διαγραφή του χρέους με πρωτοβουλία των εργαζομένων της χώρας μας , η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ είναι  ζητήματα  ουσιώδους σημασίας για την επιβίωση  του λαού μας.