Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τώρα είναι η ώρα ! Όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο δρόμο.

                                                         Ήλθε ή ώρα !
Μπροστά στην συντελουμενη  καταστροφή των εργαζομένων , της κοινωνίας και του ΕΣΥ οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία  σηκώνουν το γάντι και στο πόλεμο  και τη  γενοκτονία που κήρυξε το κεφάλαιο, το μαύρο συγκυβερνητικό  μέτωπο  ΠΑΣΟΚ –ΝΔ-ΛΑΟΣ και η τρόικα απαντούν  με ΠΟΛΕΜΟ.

Πόλεμο χωρίς καμία αναστολή,χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Πόλεμο  διαρκείας,  σε όλα τα επίπεδα.
Κανένα έλεος στην πολιτική του κεφαλαίου και στα τσιράκια του .
                           Το δίλημμα που έχει τεθεί ωμά είναι
                                 Ή   ΑΥΤΟΙ  Ή ΕΜΕΙΣ!

                  Ήδη ένα ένα τα νοσοκομεία μπαίνουν στη μάχη.

Από ενημέρωση από την ιστοσελίδα  ygeionomikoi.gr

Σήμερα πραγματοποιήθηκε  έξω από το Υπ Υγείας μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων από Νοσοκομεία της Αθήνας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις

Εκτός από τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις έξω από την Αριστοτέλους βρέθηκαν εργαζόμενοι από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, από το Δαφνί, τον Αγ. Σάββα αλλά και εργαζόμενοι από άλλα Νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς, την μη καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Διεκδικούν ταυτόχρονα την ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά, την στελέχωση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Τέλος αντιτίθενται στα χαράτσια και την πληρωμή από τους πολίτες στα Νοσοκομεία.

Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν στα αμφιθέατρο του Υπ Υγείας αποφάσισαν να καλέσουν όλα τα Σωματεία από τα Νοσοκομεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις μέχρι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου να προχωρήσουν σε 24ωρη Κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Υπ Υγείας.

Μετά τη ολοκλήρωση της συνέλευσης το συντονιστικό από τα 4 Νοσοκομεία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

                                   26/1/2012

                                     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1 Ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου. Όχι στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που συνδέει μισθούς-παραγωγικότητα!
2.Καμία περικοπή ωρών-άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων! Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία , και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
3.Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
4.ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ- ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
5.ΟΧΙ στο κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων- ΚΥ- πολυϊατρείων!
6.Δωρεάν σίτιση στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
7.Αποκλειστική ευθύνη για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τη λειτουργία του νοσοκομείου ανήκει στην διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν μπαίνουμε σε καμία λογική αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων που προσπαθεί να δημιουργήσει κυβέρνηση και διοίκηση.
8.Παρουσία δικηγόρου-εργατολόγου με τακτική μηνιαία παρουσία για ενημέρωση και διεκδίκηση ΟΛΩΝ των αιτημάτων των εργαζομένων.
9.Να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας και όλες οι πληρωμές των ασθενών για υγειονομική περίθαλψη.
10.ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!

11.                 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

•    Συνελεύσεις σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη.

•     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ολοήμερη επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 1/2, ώρα 10:00, στο υπουργείο υγείας, με κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.

•    Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων όλων των νοσοκομείων αμέσως μετά την κινητοποίηση για καθορισμό των περαιτέρω δράσεων-κινητοποιήσεων.

•    Καθημερινές κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων και κλείσιμο εφημεριών σε κάθε νοσοκομείο.


Κατόπιν αυτών καλούμε τους εργαζόμενους  και το ΔΣ του σωματείου του Νοσοκομείου Πρέβεζας να προχωρήσουμε την  ερχόμενη εβδομάδα σε έκτατη γενική συνέλευση

           Ο αγώνας τώρα στα χέρα των εργαζομένων
Παντού οριζόντιος συντονισμός  γενικών συνελεύσεων και  σωματείων  Νοσοκομείων και ΚΥ σε όλη τη χώρα.