Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ή μικροί και μεγάλοι τοκογλύφοι εν δράσει

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν 53 άτομα που συμμετείχαν σε εγκληματικές οργανώσεις εκβιαστών και τοκογλύφων. Μια είδηση που θα περνούσε στα «ψιλά» και θα καταλάμβανε, στην καλύτερη περίπτωση, κάποιο μονόστηλο στις αθηναϊκές εφημερίδες.

Δυστυχώς, έχουμε πια συνηθίσει να υπάρχουν «άνθρωποι» που να εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και τον πόνο. Μήπως δε βλέπουμε και στη γειτονιά μας να ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια  τα ενεχυροδανειστήρια που «κάτι» θυμίζουν στους παλαιότερους που έζησαν τα χρόνια της κατοχής; 
Ειδικά στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και στην εποχή των μνημονίων  που ζούμε, η εκμετάλλευση πατάει επί πτωμάτων. Σε απειλούν, σε πυροβολούν στα πόδια, σε αυτοκτονούν… αν δε μπορείς να πληρώσεις τα τοκογλυφικά τους δάνεια. 
Έτσι γίνεται…, και πλέον δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση!
Εντύπωση όμως, ίσως περισσότερο, προκαλεί το ποιοί αποτελούσαν τη μαφιόζικη συμμορία. 
Συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚ(ΠΑΣΟΚ) που ήταν και υψηλό στέλεχος του ΣΔΟΕ, μαζί με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με το ΛΑΟΣ. Τη συμμορία επίσης την πλαισίωναν τραπεζικό μεγαλοστέλεχος, αστυνομικοί, αλλά και δημοσιογράφος με αναπτυγμένο τόσο το «εθνικό» του φρόνημα,  όσο και τη σχέση του με εκκλησιαστικούς λειτουργούς.

Όλοι αυτοί,  οι ευυπόληπτοι πολίτες, αποτελούν μια πιστή μικρογραφία του συστήματος που μας εξουσιάζει.
Γιατί αυτοί που μας εξουσιάζουν κάνουν το ίδιο, ακολουθώντας τις ίδιες μεθόδους και με τα ίδια αποτελέσματα!

Οδηγούν με εκβιασμούς και απειλές τον κόσμο της εργασίας στην ανεργία και στην ανέχεια, στην πλήρη φτωχοποίηση, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τα παιδιά μας να βλέπουν σαν μοναδική διέξοδο τη μετανάστευση. 
Γνωρίζουν ότι η πολιτική τους δεν είναι μόνο αδιέξοδη, είναι και καταστροφική για την κοινωνία και το μέλλον της. Δεν τους νοιάζει. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με το ΣΕΒ και τα τσιράκια τους, είναι οι ντόπιοι εκπρόσωποι της τρόικας και της συμμορίας των δανειστών-τοκογλύφων.
Έρχονται λοιπόν αυτοί τώρα, να ξαναχτυπήσουν το μόνιμο θύμα, τους εργαζόμενους. Βάζοντας σε «υποθήκη» μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, υγεία, παιδεία και κάθε δημόσιο αγαθό θέλουν να μας «σώσουν». Πώς; Δανείζοντας μας με το αζημίωτο, όπως και στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι μικρότεροι τοκογλύφοι

ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: 89 δις ευρώ

Βέβαια αυτοί που παρουσιάζουν την τραγωδία ως σωτηρία ξεχνούν να μας πουν μερικές λεπτομέρειες.
«Ξεχνούν» ότι από τα 89 δις, στο τραπεζικό σύστημα θα πάνε τα 39, στους ομολογιούχους θα πάνε τα 30 για να δεχτούν το κούρεμα, και τα υπόλοιπα 20 θα πάνε στα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο. Και όλα αυτά με όρους αγγλικού δικαίου για να μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα.

Στο χέρι μας είναι να διαλέξουμε!
Ή θα πέσουμε στα χέρια των τοκογλύφων-δανειστών και θα έχουμε το «μέλλον» των θυμάτων...
 Ή με τους αγώνες μας θα αρνηθούμε την πληρωμή του χρέους, θα επιβάλουμε τη διαγραφή του, και θα στείλουμε στα τσακίδια την τρόικα και τους ντόπιους εκπροσώπους της.

Υ.Γ.: Ο αρχηγός της συμμορίας των τοκογλύφων και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ συμμετείχε στην παράταξη με το σύνθημα: «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις»!  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας 
Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα