Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Να το έχουμε υπόψη μας..

Με αφορμή  τις συνομιλίες της ελληνικής συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τους δανειστές της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, για  τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων   και την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα -Private Sector Involvement (PSI) σε αυτή τη διαδικασία, που..

μια αρχίζουν και μια σταματάνε..
μια οι εμπλεκόμενοι είναι κοντά σε συμφωνία και μια απομακρύνεται η περίπτωση συμφωνίας..
έχει σημασία να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Λ. Βατικιώτη που είχαμε αναδημοσιεύσει στις 28 Δεκέμβρη 2011. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

"Ο φαύλος κύκλος υπερχρέωσης με σκοπό την εξυπηρέτηση των πιστωτών (χάριν της χρέωσης δηλαδή) και βύθισης στη φτώχεια θα γνωρίσει νέες δόξες το επόμενο διάστημα με σημείο κορύφωσης την δανειακή σύμβαση η οποία θα περιγράφει αναλυτικά τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα για να εγκριθούν τα νέα δάνεια. Αμέσως μετά τις γιορτές, θα ζήσουμε σκηνικό πρωτοφανών πιέσεων και εξευτελιστικών εκβιασμών, μπροστά στους οποίους όσα έχουμε δει με αφορμή τις προηγούμενες δόσεις θα μοιάζουν με φιλικές παραινέσεις. Ήδη άλλωστε έχουν αρχίσει τα όργανα με τον Β. Βενιζέλο να αποκλείει εκλογές όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση για το κούρεμα κι είναι ανοιχτή η δανειακή σύμβαση, προετοιμάζοντας τους όρους ώστε τον Μάρτη με αφορμή τη δόση των 89 δισ. ευρώ να εξελιχθεί μια επιχείρηση πρωτοφανούς τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού, που θα παραπέμψει τις εκλογές στις ελληνικές καλένδες, το φθινόπωρο του 2012 …και βάλε".

Ας το  έχουμε υπόψη μας.