Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Νέων και Ειδικευόμενων Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αθήνα, 17/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας και συγκέντρωσης στο Υπουργείο Υγείας την 11η Ιανουαρίου 2012 , λάβαμε επίσημη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό υγείας κο Τιμοσίδη, ότι το προσχέδιο νόμου για τις Ιατρικές ειδικότητες δεν πρόκειται να αποτελέσει θέμα προς συζήτηση ή διαπραγμάτευση για τη σημερινή κυβέρνηση.

Σήμερα, διαπιστώσαμε την ύπαρξη τεσσάρων δημοσιευμάτων (ΤΑ ΝΕΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, Ε.Τ., ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ), σύμφωνα με τα οποία στο κείμενο 250 σελίδων της Επιτροπής Σοφών του Υπουργείου Υγείας , το οποίο θα δοθεί στην Τρόικα προς διαπραγμάτευση, τίθεται εκ νέου το θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων για την έναρξη και συνέχιση της Ιατρικής Ειδικότητας.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την επαναφορά του θέματος στη δημοσιότητα, ενός θέματος το οποίο έχει κλείσει σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κου Τιμοσίδη. Αναμένουμε την επίσημη διάψευση από το Υπουργείο Υγείας και τονίζουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε ενδεχόμενη προώθηση του ζητήματος αυτού. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και απαιτούμε και από το Υπουργείο σεβασμό στην αγωνία τόσων συναδέλφων.


Επιτροπή Νέων και Ειδικευόμενων Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών