Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ποιοι εκκόλαψαν το "αυγό το φιδιού";


Διαβάσαμε από την ιστοσελίδα iatropedia:

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά το σοκαριστικό περιστατικό με την 22χρονη Ρωσίδα ιερόδουλο φορέα του Aids, μιλά στο iatropedia αποκλειστικά για τα όσα είχε πει και προειδοποιήσει σχετικά με την αύξηση της νόσου και τη λαθρομετανάστευση, και όπως λέει “δεν είχε εισακουστεί”.

“Αυτά που έλεγα τόσο καιρό και δεν άκουγε κανένας, τώρα δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είχα προειδοποιήσει στους πιο υψηλούς τόνους ότι το Aids αυξάνεται δραματικά στη χώρα μας και ότι ένα μέρος του προβλήματος προκύπτει από τη λαθρομετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία” σημειώνει χαρακτηριστικά στο iatropedia ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Γράφει λοιπόν ο ψυχίατρος και από το 2005 διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιώργος Νικολαΐδης

"Εδώ και λίγες ημέρες η ελληνική κοινωνία εμβρόντητη παρακολουθεί την δημόσια διαπόμπευση μιας Ρωσίδας ασθενούς που πάσχοντας από AIDS συνελήφθη να εξασκεί το «αρχαιότερο επάγγελμα» σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, η όλη επιχείρηση καλύφθηκε από πλήθος σχετικών ρεπορτάζ των κυρίαρχων ΜΜΕ και από διθυραμβικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αλλά και μεγαλοστελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το πρωτοφανές αυτό «λυντσάρισμα» της δυστυχούς αυτής κοπέλας κορυφώθηκε με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και των προσωπικών της στοιχείων αλλά και με την απαγγελία εναντίον της βαρύτατων ποινικών κατηγοριών ως εάν να ήταν serial killer. Ο «εχθρός», λοιπόν, της Ελληνικής κοινωνίας επιτέλους εντοπίστηκε, συνελήφθη και θα τιμωρηθεί σκληρά: όλοι μπορούν τώρα πια να κάνουν την δουλειά τους (ότι και αν αυτό σημαίνει) ήσυχοι ότι οι αρχές επαγρυπνούν, η δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν κινδυνεύουν και οι μετανάστες που σπέρνουν εκτός από την ανεργία και την αρρώστια στους νεοέλληνες θα κυνηγηθούν και θα τεθούν πλέον σε καραντίνα…

... Είναι γνωστό από παλαιά πως σε περιόδους που αυξάνεται η φτώχια και η κοινωνική ανισότητα, αυξάνεται νομοτελειακά και η πορνεία. Είναι επίσης γνωστό ότι στις ίδιες περιόδους αυξάνεται και η νόσηση από ασθένειες συμπεριλαμβανόμενου του AIDS. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι χώρες που σήμερα κατ’ εξοχήν ενδημεί η νόσος είναι οι χώρες του τρίτου κόσμου που η εξαθλίωση πάει «πακέτο» με την αρρώστια. Είναι, επίσης, γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος της μεταδοτικότητας του ιού του AIDS οφείλεται στη εξάπλωση της χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών και μάλιστα χωρίς στοιχειώδεις προφυλάξεις υγιεινής. Είναι τέλος, γνωστό, ότι η χρήση ναρκωτικών αυξάνεται επίσης κατακόρυφα σε κοινωνίες που βυθίζονται στην κοινωνική εξαθλίωση και πετάνε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού τους στον Καιάδα του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Ποιος, όμως, τα δημιούργησε όλα αυτά στην Ελλάδα του 2012;
  • Ποιος έριξε τόσο κόσμο στην ανέχεια, στην ανεργία, στην απελπισία.
  • Ποιος, λοιπόν, είναι ο σε τελική ανάλυση πραγματικός υπεύθυνος για την νομοτελειακή αύξηση των κρουσμάτων και πορνείας και χρήσης ναρκωτικών και εξάπλωσης των φορέων που πάσχουν από AIDS;
  • Ποιος άλλος από εκείνους που σήμερα δείχνουν με το δάχτυλο την συγκεκριμένη κοπέλα, ποιος άλλος από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων και τα τσιράκια τους, ποιος άλλος από τον ίδιο το Λοβέρδο, και τα μεγαλοστελέχη του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας και του ελεγχόμενου μηχανισμού μαζικής αποβλάκωσης;

Στην περίπτωση, μάλιστα, του Υπουργού Υγείας το θράσος περισσεύει υποτιμώντας κατάφορα την ίδια τη νοημοσύνη και την μνήμη του Ελληνικού λαού:
  • Είναι αυτός που μόλις πριν λίγους μήνες περιέκοψε την χρηματοδότηση των προληπτικών προγραμμάτων κατά του AIDS το 2012 κατά 49% (!) σε σχέση με το 2011.
  • Είναι ο ίδιος που είναι υπεύθυνος για την πλήρη απαξίωση και ουσιαστικά κατάργηση μέσω της υποχρηματοδότησης προγραμμάτων ενάντια στην ουσιοεξάρτηση είτε στεγνών είτε υποκατάστασης (οι επιχορηγήσεις του 2012 στο ΚΕΘΕΑ και στον ΟΚΑΝΑ είναι μειωμένες κατά 20% και 33% αντίστοιχα σε σχέση με τους ήδη κουτσουρεμένους του 2011).
  • Είναι αυτός που αποφάσισε την περικοπή το 2012 την επιχορήγηση για νοσηλείες οικονομικά αδυνάτων στα δημόσια νοσοκομεία κατά 46% σε σχέση με το 2011 αφήνοντας τους όποιους Έλληνες ή μετανάστες ανυπεράσπιστους απέναντι στην οποιαδήποτε νόσο, ακάλυπτους θεραπευτικά, συμβουλευτικά και υποστηρικτικά.
Πώς, λοιπόν, σήμερα, αυτός επαίρεται για το κατάντημα που η πολιτική του έχει οδηγήσει την κοινωνία;
Πώς σήμερα επαναλαμβάνει το κρεσέντο φασίζουσας νοοτροπίας και ρητορικής που είχε εκπέμψει και προ λίγων εβδομάδων μαζί με τον έτερο Καππαδόκη Χρυσοχοϊδη προσπαθώντας να φορτώσει στις πλάτες των μεταναστών τα αποτελέσματα της ίδιας της πολιτικής του;
Πόσο χαμηλά είναι διαθεμένοι όλοι αυτοί να φτάσουν ταυτιζόμενοι στην ουσία με την ρητορική και την πρακτική των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αδιαφορώντας για κάθε έννοια αστικοδημοκρατικής ελευθερίας και ποδοπατώντας κάθε ίχνος κοινωνικού δικαιώματος;"


Γιατί λοιπόν το κατεστημένο, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς , ο Λοβέρδος , οι καναλάρχες και οι δημοσιογράφοι τους , τα καθεστωτικά ΜΜΕ, χτυπούν δημαγωγικά το στήθος τους, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την εμφάνιση του φιδιού;
Αφού οι ίδιοι  με τις πολιτικές τους και τη νοοτροπία τους , με τις απόψεις τους , το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν  και η κρίση του, τα Μνημόνιά τους  εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού.
Και τώρα εξακολουθούν να το ταΐζουν...
Για να μεγαλώσει και να το αξιοποιήσουν απέναντι  στο  λαϊκό κίνημα στο νέο και ενδιαφέρον τοπίο που αναμφισβήτητα θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ήδη όμως το φίδι πρώτα δαγκώνει τα χέρια που είναι κοντά του, αυτά που   το εκκόλαψαν και το εξέθρεψαν.
Αν έχουν απορίες ας ρωτήσουν τους εναπομείναντες γραφικούς κομματάρχες τους στην επαρχία , ποιοι  κομματικοί χώροι φουσκώνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά του.