Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΟΟΣΑ: Ιδιωτικές συντάξεις και αύξηση συνταξιοδότησης στα 69 χρόνια


Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι διασπάθιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , η εισφοροδιαφυγή  του κεφαλαίου μεγάλου και μικρού, οι εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές των βιομηχάνων, εφοπλιστών και μεγαλοκεφαλαιούχων σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές , την ελαχιστοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης και τα μνηνονιακά «κουρέματα»  τίναξαν στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν δρομολογήσει μια σειρά από αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν σχέση με τα την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση και τις περικοπές στις συντάξεις , τη ελαχιστοποίηση έως μηδενισμό της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Μάλιστα στα πλαίσια αυτού του σχεδίου μας παρουσίασαν το καινούργιο ασφαλιστικό τους όραμα που είναι η …ιδιωτική ασφάλιση!
  
Για το λαό: Όποιος έχει ασφαλίζεται .Οι υπόλοιποι στον καιάδα.
Για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις: Κέρδη πολλά και εισόδημα μεγάλο

Και όλα αυτά για να μη θιγούν και στο ελάχιστο τα κέρδη και υπερκέρδη των πλουτοκρατών.

Τώρα έρχεται το φερέφωνο του διεθνούς καπιταλισμού, ο περίφημος ΟΟΣΑ, και μας παρουσιάζει ένα ακόμη... "κίνδυνο"  της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων...

Όχι,  κατά τον ΟΟΣΑ,  δεν είναι τα υπερκέρδη των μονοπωλίων και του κεφαλαίου.
Όχι, κατά τον ΟΟΣΑ, δεν είναι τα φορολογικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Όχι , κατά τον ΟΟΣΑ,  δεν είναι η «νόμιμη» εισφοροδιαφυγή» και «εισφοροπαλλαγές» των πλουτοκρατών που  ψηφίζουν οι κυβερνήσεις μαριονέτες.
Όχι, κατά τον ΟΟΣΑ,  δεν είναι η τεράστια ανεργία , αποτέλεσμα της βαθειάς κρίσης του καπιταλισμού , που ενδημεί στις περισσότερες χώρες.

Τι είναι τότε ;
 Κατά τον ΟΟΣΑ : Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής!!!!

Μάλιστα αγαπητοί μου και αγαπητές μου..
Πρέπει να αρχίσετε να καταριέστε τη μοίρα σας, που προβλέπει  να ζήσετε περισσότερα χρόνια απ’  ότι οι παππούδες σας και αυτό , κατά τα ξεφτέρια του ΟΟΣΑ ,  απειλεί τα ασφαλιστικά σας ταμεία!

Διαβάζουμε λοιπόν (ΚΛΙΚ ΕΔΩ):
Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής απειλεί την βιωσιμότητα των εθνικών συνταξιοδοτικών ταμείων, εκτιμά έκθεση του ΟΟΣΑ, και ο διεθνής οικονομικός οργανισμός συστήνει στις κυβερνήσεις να αυξήσουν τα όρια εξόδου στην σύνταξη και να προωθήσουν ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα
Σύμφωνα με τη έκθεση στην ερχόμενη 50ετία, το προσδόκιμο της ζωής αναμένεται να αυξηθεί κατά 7 χρόνια στις αναπτυγμένες οικονομίες. Η ηλικία συνταξιοδότησης θα πρέπει να αυξηθεί στα 65 στις μισές από τις χώρες του ΟΟΣΑ (Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα, Ελβετία, Τουρκία, Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Σουηδία κλπ) και στα 67 με 69 χρόνια σε 13 άλλες (Γερμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βρετανία, Δανία, Ιταλία κλπ).
Η σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ «Προοπτικές για τις Συντάξεις το 2012», επισημαίνει οτι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης έχει δρομολογηθεί, ή προβλέπεται, σε 28 από τις 34 χώρες μέλη του.
«Οι κυβερνήσεις οφείλουν να προσανατολισθούν στην επίσημη σύνδεση της συντάξιμης ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής, όπως στη Δανία, ή την Ιταλία και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για να προωθήσουν τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα», προκειμένου τα δικά τους εθνικά συνταξιοδοτικά συστήματα να γίνουν ταυτόχρονα χρηματοοικονομικώς βιώσιμα και προσαρμοσμένα» υπογραμμίζει η σχετική έκθεση. Επιπλέον, αναφέρει, ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματωθεί κατά την τελευταία δεκαετία μειώνουν τα επιδόματα κοινωνικής κάλυψης που θα διατίθενται στο μέλλον από τα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματα, σε γενικές γραμμές κατά 20% με 25%.
Στις 13 χώρες, που έχουν θεσπίσει υποχρεωτικά ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα (όπως η Αυστραλία, ή η Χιλή), οι συνταξιοδοτούμενοι μπορούν να ευελπιστούν ότι θα απολαύσουν το 60% των καθαρών κερδών τους. Στις δε χώρες όπου το εθνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι σχετικώς αδύναμο και όπου τα ιδιωτικά προγράμματα έχουν καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα (Γερμανία, Κορέα, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ιαπωνία), «μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα πρέπει να αναμένουν κάθετη πτώση των εισοδημάτων τους», υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ.

ΤΕΛΙΚΑ..
ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ..
ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.