Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Διοίκηση Νοσοκομείου πήρε χρήματα από… το παγκάρι εκκλησίας για να καλύψει ανάγκες!


Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατά τα σημάδια της  πλήρους , μα πλήρους, κατάρρευσης του ΕΣΥ και των μονάδων του. 

Αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν και θέλουν να συνεχίσουν να εφαρμόσουν τα κόμματα του κεφαλαίου στη χώρα. 
Αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που άσκησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και θέλουν να συνεχίσουν μαζί με τα εξαπτέρυγά τους.

Ένα ακόμη τρανό παράδειγμα είναι η κατάρρευση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Λευκάδας, του οποίου η Διοίκηση αναγκάστηκε (άκουσον άκουσον εν καιρώ... βασιλείας του ευρώ!)   πριν λίγο καιρό να στραφεί στο παγκάρι της εκκλησίας για να βρει χρήματα για κάποιες αγορές.( κατά τα άλλα η έξοδος από το ευρώ... μας τρομοκρατεί!).
Οι συνέπειες της εγκατάλειψης  Νοσοκομείου είναι τραγικές για την ίδια τη ζωή των ντόπιων αλλά και των ξένων τουριστών που έχουν φτάσει ήδη στο νησί
Τα ταμειακά αποθέματα του Νοσοκομείου  εξαντλήθηκαν.
Δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε τα βασικά αναλώσιμα υλικά καθαριότητας!!!
Σύντομα θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο, ήδη κάποιες κλινικές υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου λόγω έλλειψης υλικού.
Τα ραντεβού μειώθηκαν στο μισό...για να επαρκέσουν τα υλικά!!!
Ενώ σύντομα τα νοσοκομείο θα αναγκαστεί να ακυρώσει όλα τα τακτικά ιατρεία και να δέχεται μόνο επείγοντα για να μπορέσει να τα καλύψει.
Ο ΕΟΠΥΥ  χρωστά 3,4 εκ. € στο Νοσοκομείο, δεν έχει δώσει από την ίδρυσή του ούτε ένα ευρώ, ενώ το νοσοκομείο χρωστάει σε διάφορους προμηθευτές 1,8 έως 1,9 εκ. € που δεν μπορεί να πληρώσει, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να μη στέλνουν πια τίποτα. μειώσαμε περίπου στο μισό τα καθημερινά ραντεβού. 
Ως γνωστό η η κρατική επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ με 10 εκ. περίπου ασφαλισμένους είναι 0,4% του ΑΕΠ, όταν προηγούμενα μόνο για το ΙΚΑ με 5,5 εκ ασφαλισμένους ήταν 1,2% του ΑΕΠ.
Στον  καινούργιο Οργανισμό  του Νοσοκομείου δυναμικότητας 120 κλινών που ψηφίστηκε στις 7 Απρίλη ενώ προτάθηκαν συνολικά 360 οργανικές θέσεις για ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, εγκρίθηκαν τελικά, παραμονές εκλογών, μόλις 256 θέσεις, 104 δηλαδή λιγότερες από τις προταθείσες και 51 λιγότερες από τον παλιό οργανισμό του νοσοκομείου, που ας σημειωθεί ότι προέβλεπε δυναμικότητα 100 κλινών

Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη το θέμα της  λειτουργικής  νοσοκομείου απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας ενώ την Παρασκευή 8 Ιούνη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στη Λευκάδα για το ίδιο θέμα