Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μνημονιακός οργανισμός «σφαγείο» στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός;


Πέντε μέρες πριν τις εκλογές, «έφτασε» στον Ευαγγελισμό το τελικό σχέδιο του «επικαιροποιημένου» νέου οργανισμού του Νοσοκομείου το οποίο φέρει τις υπόγραφες των υπουργών του μνημονίου των κ. Β. Βενιζέλου, Α. Λοβέρδου και Δ. Ρέππα και είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μνημονιακά πλαίσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν συνδικαλιστές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ευαγγελισμού ο νέος οργανισμός σφαγείο καταργεί 486 κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου ενώ μειώνει σε 37 από 64 τα ιατρικά τμήματα και μονάδες
Τα νοσηλευτικά τμήματα μειώνονται σε 35 από 53 και συνολικά τα τμήματα του Νοσοκομείου από 150 μειώνονται σε 108.
Καταργούνται 42 οργανικές μονάδες συμφωνά με το ν 4024/11 που προβλέπει μείωση των τμημάτων κατά 30%.
Από 3370 οι οργανικές θέσεις εργασίας μειώνονται σε 2599, ενώ αυτοδίκαια καταργούνται 44!!
Από τις υπάρχουσες κλινικές καταργείται η Γυναικολογική Κλινική.
Καταργείται η μια καρδιολογική από δυο που λειτουργούν, προβλέπονται τρεις παθολογικές κλινικές από τέσσερις που σήμερα είναι εν λειτουργία και επίσης προβλέπονται δυο χειρουργικές από τέσσερις που υπάρχουν σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστικά στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ευαγγελισμού ο Διοικητής του Νοσοκομείου δήλωνε σήμερα άγνοια. Πληροφορίες επίσης από τους συνδικαλιστές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας λένε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου πιθανόν αύριο να φέρει στο ΔΣ του Νοσοκομείου για συζήτηση το νέο οργανισμό έκτρωμα.
Οι ίδιοι δήλωναν ότι είναι αποφασισμένοι μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα για να μην προχωρήσει, όπως και στο παρελθόν, το σχέδιο του νέου οργανισμού. Γι’ αυτό καλούν όλους τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να αποτρέψουν την συρρίκνωση δραστηριοτήτων του νοσοκομείου και περικοπές σε οργανικές θέσεις μέσα από τις διατάξεις του νέου οργανισμού – λαιμητόμου.
Βεβαίως η προώθηση του νέου οργανισμού στον Ευαγγελισμό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αφού σε πρόσφατη συνάντηση του Υπ. Υγείας με την ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Κίττας είχε δεσμευτεί ότι παγώνουν οι διαδικασίες των νέων οργανισμών. Θα παρακολουθήσουμε το ζήτημα αυτό και θα σας ενημερώσουμε για όποιες εξελίξεις υπάρξουν τις επόμενες μέρες.