Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ


Του Γιώργου Δελαστίκ

Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα. 

Τριάντα και πλέον χρόνια ασχολείται ο γράφων επαγγελματικά με τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά αντίστοιχο όργιο ωμών δημόσιων παρεμβάσεων ξένων πολιτικών ηγετών σε ελληνικές εκλογές δεν έχει υπάρξει. 

Είναι κι αυτό θλιβερό δείγμα του διεθνούς ευτελισμού του κύρους της πατρίδας μας. Ο τελευταίος ηγετίσκος ασήμαντης χώρας της Ευρώπης θεωρεί ότι έχει πλέον το δικαίωμα να υποδεικνύει στους Έλληνες ποιο κόμμα να ψηφίσουν – πράγμα αδιανόητο μέχρι τη μοιραία υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του.

Δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει στα μάτια του και στα αυτιά του όταν διαβάζει ή ακούει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό της επί των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απαιτούν σχεδόν καθημερινά από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει … Σαμαρά και όχι Τσίπρα! Το ίδιο ζητούν και ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός δοτός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, σύσσωμη η κορυφή της πυραμίδας της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και όλων των θεσμών της ΕΕ – Κομισιόν, ΕΚΤ, Ευρωκοινοβουλίου, Ευρωζώνης και πάει λέγοντας.

Σε κατάσταση πολιτικής υστερίας περιέπεσαν όλοι αυτοί μετά τα αποτελέσματα των πρόωρων εκλογών της 6ης Μαϊου, όπου κατέρρευσαν τα μνημονιακά κόμματα και από το 80% βρέθηκαν στο 30%, με την πρώτη ΝΔ να μην φτάνει ούτε καν το 19%(!) και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση με δυο εκατοστιαίες μονάδες λιγότερο.

Η αντικειμενική – μετά τα αποτελέσματα αυτά – διεκδίκηση της πρώτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου με αξιώσεις επιτυχίας, τρέλανε τους Γερμανούς. Δεν είναι το πρώτιστο μέλημα και ανησυχία τους το τι θα κάνει ο Τσίπρας, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, με το μνημόνιο. Το κύριο που απασχολεί το Βερολίνο είναι ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά μετά το 1950 σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης θα σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς.
Θα επανέλθει δηλαδή στο προσκήνιο η Αριστερά – και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης – ενώ οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες νόμιζαν ότι έχουν ξεμπλέξει οριστικά και αμετάκλητα με την Αριστερά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και η διάλυση του στρατοπέδου του «υπαρκτού σοσιαλισμού» το 1989.

Τη συγκρότηση στην Ελλάδα κυβέρνησης της Αριστεράς, ανεξαρτήτως της πολιτικής που αυτή θα ακολουθήσει, θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν οι Γερμανοί και γι αυτό έχουν εγκαταλείψει πλέον και τα τελευταία προσχήματα και εκβιάζουν ωμά τους Έλληνες για να ψηφίσουν Σαμαρά.

Στο πλαίσιο αυτό συναίνεσε το Βερολίνο στη δημόσια παρέμβαση υπέρ της ΝΔ ακόμη και του προέδρου των … ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ούτε στα πιο παρανοϊκά γλυκά όνειρα του δεν μπορούσε να φανταστεί ο Αντώνης Σαμαράς ότι θα έκανε προεκλογικό αγώνα υπέρ του η … καγκελάριος της Γερμανίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ!

Αν βέβαια παρ’ όλη αυτήν την ασύλληπτη διεθνή βοήθεια, ο Αντώνης Σαμαράς κατορθώσει μόλις και μετά βίας να πάρει πάλι το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της ΝΔ, εξαιρουμένου του δικού του «επιτεύγματος» του 19% της 6ης Μαΐου, δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανος για τις πολιτικές του ικανότητες.
Αν όντως το αποτέλεσμα της ΝΔ είναι πάλι γλισχρο, γύρω στο 30%, τότε υπό ορισμένες προϋποθέσεις δεν αποκλείεται αυτό να του στοιχίσει ακόμη και την πρωθυπουργία παρά ενδεχόμενη πρωτιά του κόμματός του, αλλά αυτή είναι μια υπόθεση αδιάφορη για τον ελληνικό λαό, τουλάχιστον για την ώρα.

Πολύ σοβαρότερη για τους Έλληνες είναι π.χ. η δήλωση Σόιμπλε ότι «την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε επώδυνη κρίση εξαιτίας λανθασμένων οικονομικών χειρισμών, δεν πρόκειται να την αλλάξει οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα».

ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΕ
Ελλάδα προς σφαγή σε ρόλο Ιφιγένειας
Σοκ προκάλεσε η άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του στους «Τάιμς» του Λονδίνου ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζόρτζ Οσμπορν, καθώς ουσιαστικά περιέγραψε μια Ελλάδα οδηγούμενη σε σφαγή, σε ρόλο Ιφιγένειας, προκειμένου να διασωθεί έτσι η υπόλοιπη Ευρωζώνη! «Η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ώστε να πειστεί η Γερμανία να χορηγήσει περισσότερα χρήματα για να σωθεί το ευρώ» υπογράμμισε ο Τζ. Οσμπορν. «Απλώς δεν γνωρίζω αν η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας για να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πρέπει να κάνει ορισμένα πράγματα όπως η τραπεζική ένωση, τα ευρωομόλογα και άλλα που συνδέονται άμεσα με αυτά» διευκρίνισε ο Βρετανός υπουργός.

Εφημ. ΕΘΝΟΣ , Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Πηγή: contramee