Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Όταν σου έλθει στο νοσοκομείο το ραβασάκι μετακίνησης ανά την υγειονομική περιφέρεια, να ξέρεις ότι είσαι … «πλεονάζον προσωπικό».


Γράφαμε χθες Τετάρτη ότι (κλικ εδώ) :

η νέα συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αποτελώντας συνέχεια της προηγουμένης συγκυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο, προχωρά το σχέδιο για διάλυση ολόκληρων υγειονομικών μονάδων στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, εφαρμόζοντας το «θεσμό» του «περιπλανώμενου ανά την υγειονομική περιφέρεια Υγειονομικού υπαλλήλου».Ο οποίος θα γενικευτεί το προσεχές διάστημα  στο όνομα των «επειγουσών αναγκών».

Σήμερα ήλθε ο αναπληρωτής υπουργός  Υγείας Μ.  Σαλμάς  να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση(κλικ εδώ)  :«προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους του εθνικού συστήματος υγείας, προκειμένου να λειτουργήσουμε κλινικές στα νοσοκομεία που επί δεκαετίες είναι κλειστές».

όμως ιδιαίτερη σημασία έχει το πώς γίνεται αυτή η «αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων»…

Σε χαρακτηρίζουν «πλεονάζον προσωπικό» και σε... «αξιοποιούν»!
Ναι έτσι ακριβώς όπως το διαβάσατε !

Οι 30 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Δυτ. Αττικής  "Αγ. Βαρβάρα" που μετακινήθηκαν στο "Αττικόν" και που υπηρετούσαν σε τμήματα όπως  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Καρδιολογική Κλινική , Μονάδα Εμφραγμάτων, Χειρουργεία Παθολογικές και Χειρουργικές Κλινικές , τμήμα εμβολιασμών, ήταν άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του όπως φαίνεται και από τη άποψη που εξέφρασαν  ακόμη και οι   Διευθύντριες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Όμως στου Σαλμά την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Διαβάστε πως δικαιολόγησε τη μετακίνηση:
"Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού αφού αυτό θα γίνει με μεταφορά πλεονάζοντος νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, στο οποίο δεν θα κλείσει καμία κλίνη".


Πλεονάζον προσωπικό λοιπόν!!!!

  • Όταν  ακόμη και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου έχουν άποψη ότι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι   είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του,   ο Σαλμάς - δυο ημερών αναπληρωτής υπουργός -  έχει άποψη ότι... πλεονάζουν!
  • γιατί τα 30 συγκεκριμένα ονόματα να είναι πλεονάζον προσωπικό και όχι ας πουμε  κάποια άλλα 30 ονόματα; Με ποια κριτήρια ;                                                      
  Προφανώς και δεν περιμένουμε απαντήσεις..

Αυτή θα είναι η κατεύθυνσή τους από δω και πέρα.

Με  αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού, που  ο κάθε υπουργός θα  το  κρίνει "πλεονάζον",  θα προσπαθούν να λειτουργήσουν κάποια τμήματα, διαλύοντας άλλα.

Κριτήριο για το ποια τμήματα ή νοσοκομεία  θα λειτουργούν και ποια θα διαλύονται:
το ρουσφέτι ..
οι πελατειακές σχέσεις..
η εξόφληση προσωπικών και πολιτικών χρεών και ανοικτών λογαριασμών.

 ΥΓ: Για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Δυτ.Αττικής  ΚΛΙΚ ΕΔΩ