Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Θα κλείσουν πολλά νοσοκομεία λέμε…


Σημερινός τύπος ενδεικτικά



  Δείτε και εδώ πριν τρεις ημέρες


Καθημερινά οι πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδες  αλλά και οι τοπικές στα πρωτοσέλιδά τους  αναφέρουν την οικτρή και συνεχώς επιδεινούμενη  κατάσταση του Εθνικού  συστήματος υγείας.
Κατάσταση η οποία προέκυψε λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα εξαπτέρυγά τους, σε συνεργασία βέβαια με την Ευρωπαϊκή Ένωση , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πολιτικές που στόχο έχουν να μεταβιβάσουν το κόστος της πρόληψης και της περίθαλψης στις τσέπες των εργαζομένων , συνταξιούχων και γενικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καθώς και στη συρρίκνωση μέχρι και κατάργηση  δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας ,περίθαλψης, πρόνοιας και την εκποίηση ή παραχώρησή  τους  σε λιμνάζοντα ιδιωτικά κεφάλαια για εκμεταλλευση και αποκόμιση κερδών.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η παρούσα συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει δυο  άμεσους κύριους σκοπούς: 
  • Τη συρρίκνωση περαιτέρω κατά 30% του Δημόσιου τομέα (δομές –υπηρεσίες- προσωπικό) 
  • το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είτε με  πλήρη εκποίηση είτε με ΣΔΙΤ.    

Πώς μεταφράζεται αυτό στο τομέα της Δημόσιας Υγείας;

Συγχωνεύσεις μονάδων , καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και νοσηλευτικών μονάδων , απόλυση συμβασιούχων , εφεδρεία για εργαζομένους  ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εξαπόλυση πογκρόμ μετατάξεων , μετακινήσεων, μεταθέσεων των μονίμων δημοσίου δικαίου υγειονομικών.


Δεν ήταν όμως αυτά κεραυνός εν  αιθρία.
Σε συνεχή δημοσιεύματα από το παρόν ιστολόγιο είχαμε καταγράψει τις προθέσεις αυτές που άλλωστε ο προηγούμενος υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος δεν τις απέκρυπτε.
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμά  μας το Φλεβάρη του 2012.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Λοιπόν για να μη μακρηγορούμε:
Η ύφεση το 2012 θα ξεπεράσει το 7% και το 2013 θα σκαρφαλώσει στο 10, 1% ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Μιλάμε για οικονομική καταστροφή της χώρας.


Μη έχετε  λοιπόν καμιά αυταπάτη για το ποια πολιτική θα προκρίνουν.

Η ατάκα του Λοβέρδου είναι επίκαιρη:
«Με τα υφιστάμενα δεδομένα δομών και ανθρώπινου δυναμικού, το 2013 δεν θα βγει. Δεν βγαίνει, διότι εκεί δεν έχεις να εξοικονομήσεις τίποτα, χάριν της γενικής οικονομίας του τόπου. Ό,τι είχες να εξοικονομήσεις, το εξοικονόμησες. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχεις χρήματα να συντηρήσεις τις δομές, πρέπει να τις κλείνεις»

Θα κλείσουν πολλά  νοσοκομεία λέμε…