Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εξαερώνουν το εφάπαξ !


Το ΤΠΔΥ το ταμείο που χορηγεί  το εφάπαξ  στους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι ένα από τα ταμεία που βρίσκεται, όπως και όλα σχεδόν τα Ταμεία σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

τα αίτια γνωστά: λεηλασία των αποθεματικών τους από το κράτος και τους καπιταλιστές μέσω:
των άτοκων καταθέσεων,
των χρηματοδοτήσεων από αυτά των επιχειρηματιών,
του τζόγου  στο Χρηματιστήριο και των δομημένων ομολόγων,
του πρόσφατου «κουρέματος» κλπ.

και οι ένοχοι γνωστοί: Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν, συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν τη χώρα.


Η υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης και της εργασίας  καλά κρατεί!

Χθες το νέο μαύρο μέτωπο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε  ότι προχωρεί σε νέα μείωση του χορηγούμενου ποσού στους Δημοσίους Υπαλλήλους κατά 22,6% !
Μείωση που έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη μείωση 15%-20% και αθροιστικά να μειώσει το εφάπαξ που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος όταν συνταξιοδοτείται μέχρι και 43%!
Μάλιστα η μείωση στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα αφορά και τις αιτήσεις που εκκρεμούν, που ανέρχονται σε περίπου 55.000 και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί το εφάπαξ.
Οι άθλιοι του μαύρου συγκυβερνητικού μετώπου  έθεσαν μάλιστα εκβιαστικά το ζήτημα ότι για να χρηματοδοτήσουν με 1, 2 δις το ΤΠΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό πρέπει οι εργαζόμενοι να δεχτούν  και τη νέα μείωση!

Όπως καταλαβαίνετε η επόμενη απόφαση, που και αυτή δεν θα αργήσει, θα είναι η πλήρης κατάργηση της χορήγησης του εφάπαξ, ενώ η νέα  αυτή περικοπή προαναγγέλλει και  νέες μειώσεις και στις κύριες και επικουρικές συντάξεις για όλους τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρέπει  να αντιληφθούν ότι βρίσκονται μπροστά στην έναρξη ενός νέου γύρου ληστρικής επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων στα ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά  και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και αν άμεσα δεν οργανώσουν την αντίσταση και αντεπίθεσή  τους, στη βάση του συντονισμού όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων    παρακάμπτοντας τη συμβιβασμένη  συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών, θα οδηγηθούν σε καταστάσεις βαθειάς εξαθλίωσης.