Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας και περιφέρειας Ηπείρου για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο"εργο" έκτρωμα του "Λιμενικού Καταφυγίου" του Παντοκράτορα.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΕΡΓΟ» ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ «ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.


Πρεβεζάνες, οι

ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας και περιφέρειας Ηπείρου πιστεύουμε ότι τα επιχειρήματα και τα συμπεράσματα της επιτροπής αγώνα κατά του Λιμενικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη έργο το οποίο γίνεται με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα. 

Η λειτουργία του στα πλαίσια της αγοράς δρομολογεί άλλη μια επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων όχι μόνο της περιοχής αλλά και όλης της Πρέβεζας.

Η τριμερής οικονομική χούντα συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ επιβάλλει μέσω των Δήμων και της Περιφέρειας, την πλήρη υποταγή των κάθε είδους «αναπτυξιακών» σχεδιασμών στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του ντόπιου, εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού (π.χ. η επιλεξιμότητα των έργων μέσω ΠΕΠ, ΕΣΠΑ κτλ, όπως το καταφύγιο του Παντοκράτορα) και όχι οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων. 

Κριτήριο τους είναι  λογική της «ανταγωνιστικής» και «ανταποδοτικής» πόλης ή περιφέρειας, που οδηγεί  στην αύξηση των περιφερειακών αντιθέσεων. Πρόκειται για μια πολιτική που συμβαδίζει απόλυτα με τη γενικότερη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλλει για να ξεπεράσουν τη κρίση τους.

Προχωράνε, λοιπόν, σε ένα έργο που ανοίγει δρόμους για την παραπέρα εκμετάλλευση του λιμανιού της Πρέβεζας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, παίζοντας ταυτόχρονα αρνητικό ρόλο στη μάχη για την προστασία του Αμβρακικού.

Ως δημοτική και περιφερειακή κίνηση καταγγέλλουμε  τις προηγούμενες νομαρχιακές και δημοτικές διοικήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ), τη σημερινή περιφερειακή διοίκηση (ΝΔ-ΛΑΟΣ) που αποφάσισαν και προχώρησαν το έργο, αλλά και τη σημερινή δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που «αργεί» να πάρει  θέση, δημιουργώντας κλίμα τετελεσμένων.

Τα πράγματα είναι απλά γιατί λεφτά τελικά υπάρχουν (βλέποντας τους προϋπολογισμούς των έργων).Υπάρχουν, όμως, μόνο για την αναπαραγωγή της επιχειρηματικής διαδικασίας σε βάρος της εργασίας και του περιβάλλοντος

Οι Παντοκρατορίτες να αποφασίσουν τι παρέμβαση χρειάζονται για τους λίγους αλιείς τους. 

Το λιμάνι της πόλης να χρηματοδοτηθεί ως αποκλειστικά δημόσια περιουσία και οι επεμβάσεις (οι λεγόμενες αναπλάσεις) στις παραλίες να γίνουν χωρίς τσιμέντο, επιχειρηματικά συμφέροντα και με μοναδικό κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν διασκέδαση και αναψυχή.

Στηρίζουμε το κίνημα ενάντια στο «έργο» έκτρωμα, ένα κίνημα το οποίο για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να είναι:
  • ανατρεπτικό, ώστε να μην εγκλωβίζεται στις λογικές του «εφικτού» του «μικρότερου κακού» και της κοινοβουλευτικής εξαργύρωσης,  
  • συνολικό ενάντια στην τυραννία συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ,   
  • πολύμορφο, ώστε να αξιοποιεί και να συνθέτει όλες τις διαφορετικές πρακτικές ανάπτυξης των αγώνων και κυρίως  
  • αμεσοδημοκρατικό, ώστε να στηρίζεται στις συνελεύσεις, 
  • χωρίς τη λογική της ανάθεσης.

Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας

Η περιφερειακή κίνηση  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ