Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης:Η κινητοποίηση των Χαλυβουργών είναι φάρος που φωτίζει το μονοπάτι των κοινωνικών αγώνων


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341.   ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441. 
Δευτέρα, 23  Ιουλίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Καταδικάζουμε απερίφραστα την άθλια, φασιστικού τύπου επέμβαση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους ηρωικούς εργαζομένους της χαλυβουργίας, που επί 9 μήνες αντιστέκονται με αξιοπρέπεια στην εργοδοτική τρομοκρατία, εκφρασμένη με την μορφή περικοπών μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και απολύσεων. Αυτό που τόσους μήνες δεν κατάφεραν η εργοδοσία και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί της, ήρθε να επιβάλει μετά από προσωπική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ., με ωμή αντεργατική βία του κράτους, που φέρνει στον νου την επίθεση της αμερικανικής εθνοφυλακής στους ανθρακωρύχους του Κολοράντο, το 1914. Ένας αιώνας πίσω…
Η αντιδραστική αυτή κίνηση αποκαλύπτει τον ρόλο των επίδοξων «σωτήρων» του τόπου, ως πιστό και πλήρως υποταγμένο στις ορέξεις των μεγάλων αφεντικών πολιτικό προσωπικό. Τηρώντας με ευλάβεια τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετακύλιση του κόστους της κρίσης στις πλάτες των λαών, προκλητικά γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις μαζικές γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και τις δημοκρατικές αποφάσεις τους. Και κάνουν επίδειξη δύναμης, ως προειδοποίηση προς όλους τους εργαζομένους που όχι μόνο δεν σκύβουν το κεφάλι, αλλά επιμένουν να οραματίζονται έναν δίκαιο κόσμο και τον διεκδικούν εδώ και τώρα.  
Οι εργάτες της χαλυβουργίας όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν κόκκινο πανί για τους εκπροσώπους της εργοδοσίας και τα παπαγαλάκια τους, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Όλοι αυτοί φοβούνται, γιατί οι προπαγανδιστικές ιαχές τους δεν διακόπηκαν από  μια ακόμη σύντομη τουφεκιά στον αέρα, σαν αυτές που από καιρού εις καιρό εκτοξεύουν οι γραφειοκράτες της Γ.Σ.Ε.Ε., αλλά από έναν γνήσιο, αποφασιστικό, παρατεταμένο εργατικό αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, με μεγάλη λαϊκή απήχηση και συμπαράσταση.
Για εμάς, τους απλούς εργαζομένους, από την άλλη, η μεγαλύτερη σε παλμό, χρονική διάρκεια και κοινωνική γείωση εργατική κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών είναι φάρος, που φωτίζει το μονοπάτι των κοινωνικών αγώνων. Οι αγώνες αυτοί αργά ή γρήγορα θα ανατρέψουν, στέλνοντας στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όσους προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο στις πλάτες των λαών το αντικοινωνικό ευρωπαϊκό τερατούργημα των δανειακών συμβάσεων και των «μνημονίων».
Τα εργοστάσια ανοίγουν οι εργάτες στην κοινωνία και όχι οι κυβερνήσεις στους μεγαλοβιομήχανους
Το Δ.Σ. του Σωματείου