Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν


Αρκάδας ο Α. Λυκουρέντζος , σύνορα με τη Λακωνία, όλο και κάτι θα ‘ χει πάρει από τους γείτονες....

4 λεπτά(!!!!)  του πήρε του ανθρώπου για να λύσει τις απορίες της αντιπροσωπείας της ΟΕΝΓΕ στη σημερινή συνάντηση.

Πήγε λοιπόν η ΟΕΝΓΕ στον Λυκουρέντζο και του έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς όπως εκείνα του ιατρικού μισθολογίου, το εφημεριακό, οι προσλήψεις γιατρών, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η τραγική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ, οι νέοι πραξικοπηματικοί οργανισμοί, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η πολιτική φαρμάκου και η κοστολόγηση των γενοσήμων, το συνταξιοδοτικό, το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης, η κατάργηση του χρονοεπιδόματος σε νεοπροσλαμβανόμενους ή μετακινούμενους σε άλλη θέση, το ζήτημα του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος στο «Αγ. Σοφία», τα ζητήματα του ιού του Δυτικού Νείλου και εν γένει της δημόσιας υγείας.

Η απάντηση του υπουργού σε όλα τα παραπάνω διήρκεσε μόλις 4 λεπτά και ήταν η εξής:
-Ο υπουργός που ξέρατε και έδινε υποσχέσεις τελείωσε
-Σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται να δώσω καμιά υπόσχεση ούτε δεσμεύομαι σε τίποτα
-Θα λέω την αλήθεια και πάντοτε την αλήθεια
-Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και δεν μπορούμε να έχουμε υπηρεσίες που είναι πάνω από τις δυνάμεις μας.

Στην επιμονή της ΟΕΝΓΕ  να γίνει συγκεκριμένος και να τοποθετηθεί στα ζητήματα (τα οποία μάλιστα του είχαν τεθεί ξανά πριν 15 μέρες στη συνάντηση που είχε με τον ΠΙΣ) ο υπουργός αρνήθηκε έντονα και δήλωσε πως ...εν καιρώ θα ενημερωθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις ενέργειες και τις προθέσεις του.

Και μετά …σηκώθηκε κι έφυγε!

Gentleman o Λυκουρέντζος!!!

Για την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ κλικ ΕΔΩ