Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού: Παράδοση άνευ όρων του υπουργείου Υγείας στις διαθέσεις της Τρόικα


              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
                         ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
                                          ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Αριστοτέλους 73, Τ.Θ. 31521, Τ.Κ. 10035 Αθήνα
Τηλ. 210 8234914, 6936 557550, fax: 210 8234916 www.pasonop.gr

                                    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«ΥΥΚΑ: Παράδοση άνευ όρων στις διαθέσεις της Τρόικα.»
Όπως έγκαιρα και εύστοχα είχαμε επισημάνει με Δελτίο Τύπου στις 13/07/2012, η οποιαδήποτε υποβάθμιση ή κατάργηση Υγειονομικής Μονάδας που δε βασίζεται σε επιδημιολογικά δεδομένα του Υγειονομικού Χάρτη, αποτελεί έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Οι δέκα μέρες που μεσολάβησαν από τότε, επαλήθευσαν δραματικά τους φόβους που εύστοχα εκφράσαμε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αποποιείται κάθε ευθύνη και ανάμειξη στο σχέδιο συνενώσεων και καταργήσεων που κυοφορείται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Υπουργείου Υγείας, καταγγέλλοντας εμμέσως ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται αναφορικά με τις πληρότητες και την αξιολόγηση των νοσοκομείων, δεν προέρχονται από τον Υγειονομικό Χάρτη και ως εκ τούτου αμφισβητούνται ως προς την εγκυρότητα τους. Ταυτόχρονα, δίδει στη δημοσιότητα το δικό της σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, όπως αυτό εκπονήθηκε για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα το γνωστό για το ρόλο που διαδραμάτισε κατά την προηγούμενη Κυβερνητική περίοδο Καθηγητή, κ. Λ. Λιαρόπουλο .
Η Πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ, έκθετη πλέον και γυμνή από επιχειρήματα περί της δήθεν επιστημονικής τεκμηρίωσης των όσων απεργάζεται, οφείλει να ομολογήσει δημόσια την αδυναμία της να αντισταθεί στις πιέσεις των «Τροϊκανών» στους οποίους παραδόθηκε αμαχητί, και να ζητήσει συγνώμη από το χειμαζόμενο Ελληνικό λαό αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την Πολιτική ευθύνη.
                                                Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ