Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ.


Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή , ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των ιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων .
1. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη 2ωρη στάση εργασίας των ιατρών , με συγκέντρωση στο ισόγειο του νοσοκομείου.
2. Αποκλείστηκαν τα ταμεία των Εξωτερικών Ιατρείων για δύο ώρες χωρίς να αναγκαστεί κανένας ασθενής να πληρώσει το 5ευρω για την εξέταση του στα Ε.Ι.
3. Αποκλείστηκε και καταλήφθηκε το Γραφείο Κίνησης ασθενών κατά το 2ωρο της στάσης εργασίας και δεν έγινε καμία γραφειοκρατική πράξη.
Ούτε εισιτήρια, ούτε εξιτήρια, ούτε οτιδήποτε στο οποίο έπρεπε να μπει στρογγυλή" σφραγίδα. Οι γιατροί είχαν παραταχθεί κατά μήκος του γκισέ και μέσα από αυτόν. Οι διοικητικοί υπάλληλοι αποχώρησαν μέχρι το τέλος της κατάληψης. Υπήρξαν κάποιοι ήπιοι διαπληκτισμοί με το κοινό το όποιο ήθελε να κάνει τη δουλειά του βεβαίως βεβαίως. Ακούσαμε τα γνωστά :"Σας ξέρουμε τους γιατρούς που έχετε 5-6 χιλιάδες ευρώ το μήνα" , "Τα παίρνετε τα φακελάκια" κ.ο.κ. Κατόπιν των πρώτων αντιδράσεων οι πολίτες αποχώρησαν και σεβαστήκαν την στάση εργασίας.
4. Τέλος, με την λήξη της στάσης, 50 περίπου από τούς συγκεντρωμένους γιατρούς, εισήλθαμε στο γραφείο της Διοικήτριας του Νοσοκομείου. Με σαφή τόνο, απαιτητικό και κόσμιο, της γνωστοποιήσαμε τα αιτήματά μας .
Για όσους έχετε ακόμα αμφιβολίες, δεν υπήρξε καμία βεβαίωση για το αν και πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Μετά από διάλογο 10 λεπτών αποχωρήσαμε.

Αύριο, νέα στάση εργασίας προγραμματισμένη
Την Δευτέρα το πρωί στις 9 Γενική Συνέλευση και απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με έναρξη Επίσχεσης Εργασίας από την Τρίτη 17 Ιουλίου και μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.