Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Με λογική κερδοσκόπου και όχι λογική κάλυψης των λαϊκών αναγκών σε υπηρεσίες υγείας.


Εκπληκτικό δείγμα της λογικής με την οποία θα πορευτεί η νέα ηγεσία του Υπουργείο Υγείας από το Μ. Σαλμα. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Είδα τους δείκτες όλων των νοσοκομείων της Αττικής. Διαπίστωσα ότι στο Αττικό νοσοκομείο υπάρχουν δύο πτέρυγες εδώ και δέκα χρόνια οι οποίες είναι κλειστές σε ένα υπερσύγχρονο  νοσοκομείο  με δείκτες απόδοσης  120% πληρότητα  με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών , με χαμηλό κόστος ανά κρεβάτι και ασθενή και είπα  για να δω χωρίς επιπρόσθετο κόστος  από πού μπορούμε να μετακινήσουμε προσωπικό,  για να ανοίξουν οι πτέρυγες.  Είδα το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα Δυτικής Αττικής το οποίο είχε δείκτες 0.40% πληρότητα που τι σημαίνει; τα έξι στα δέκα κρεβάτια ήταν άδεια όλο το 2011. Και είπα επειδή περισσεύουν  τριάντα νοσηλευτές να τους πάμε στο Αττικό και να ανοίξουμε την πτέρυγα  να την δώσουμε στην Δυτική Αττική που το έχει ανάγκη.  Το μισθολογικό κόστος για κάθε ημέρα νοσηλείας στο Αγία Βαρβάρα το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής ήταν το 2011 2.078 ευρώ, κόστιζε μισθολογικά ο ασθενής  την μέρα ενώ στο Αττικό  700 ευρώ. Γιατί οι  φορολογούμενοι πολίτες  θα πρέπει να πληρώνουν  σε ένα νοσοκομείο  με παλιά κτίρια 2.078 ευρώ»;

Με την ίδια λογική που οι ιδιωτικές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες κόβουν την κάλυψη στις άγονες γραμμές..
Με την ίδια λογική που κλείνουν τα σχολειά στις παραμεθόριες, ορεινές   και προβληματικές περιοχές της χώρας..
Με την ίδια λογική που κόβουν δρομολόγια στις αστικές και υπεραστικές  συγκοινωνίες οι ιδιωτικές  κοινοπραξίες των ΚΤΕΛ..
Με την ίδια λογική που οι βιομήχανοι κλείνουν εργοστάσια και απολύουν εργαζομένους..
Με την ίδια ακριβώς λογική  η  συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάνει πολιτική  στον ευαίσθητο χωρο της Δημόσιας Υγείας!!!!
Ερώτημα που δεν απαντά ο Σαλμάς:
Γιατί η πληρότητα ήταν 40% (και όχι  0.40% που αναφέρεται);
Δεν απαντά  , γιατί εκεί ακριβώς βρίσκεται ο πυρήνας της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησαν και υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας.
Με στόχο να απαξιώσουν τις δομές και υπηρεσίες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα των μικρών και περιφερειακών μονάδων του που τις θεωρούν.. περιττό βάρος.

Συνάδελφοι των μικρών περιφερειακών  νοσοκομείων όπως Πρέβεζας Λευκάδας κλπ ετοιμαστείτε!!!